Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Modernizace třebíčského zámku v Praze
Modernizace třebíčského zámku v Praze PDF Tisk Email
Úterý, 21 Srpen 2012 00:00

Průmyslový palác na pražském výstavišti hostí na podzim první ročník specializovaného veletrhu PAMÁTKY 2012. Kraj Vysočina se bude na veletrhu prezentovat především prostřednictvím projektu Zámek Třebíč – modernizace zámku a zpřístupnění nových expozic. Mottem premiérového ročníku akce je totiž „Kraje vracejí památky do života.“

Nový veletržní projekt, který se odborné i laické veřejnosti představí 4. až 6. října, se zaměří především na bohatou oblast památkové péče. Ať už půjde o restaurátorství a umělecké řemeslo, ochranu a zabezpečení staveb a jejich část nebo technické vybavení budov. „ Rekonstrukce zámku v Třebíči patří k největším akcím tohoto druhu na Vysočině. Po jejím dokončení nabídne muzeum rozšíření stálých expozic jak z hlediska rozsahu vystavovaných exponátů, tak zakomponovaných témat. Kromě toho se předpokládá využití interaktivních prvků zvyšujících atraktivnost expozic včetně aktivního přístupu návštěvníků k prezentovaným informacím,“ uvedl Tomáš Škaryd, radní Kraje Vysočina pro oblast kultury.

Účastníci veletrhu budou prezentovat a diskutovat rozsáhlou problematiku soudobého využití památek a památkových souborů, jejich zakotvení v současných sídlech i krajině a řadu dalších námětů.

To vše jsou témata, na něž se bude snažit dát odpověď nový veletrh PAMÁTKY 2012 – ať už veletržními expozicemi nebo doprovodnými programy.

Eva Neuwirthová