Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Slavnosti tří kápí
Slavnosti tří kápí PDF Tisk Email
Pátek, 17 Srpen 2012 00:00

Slavnosti Tří kápí mají letos podtitul Pernštejnské dny. Na Podzámecké nivě začne již dnes stavba historického městečka. Otevřeno bude v 15 hodin a pak již bude jeden bod programu stíhat druhý. Tržnice, řemeslníci, vojenské ležení, šermířské souboje, střelnice, prapory a erby, dobová hudba doprovodí svůdné tanečnice. Určitě přijde i kouzelník. Pro děti pořadatelé připravili zajímavé hry.

Koncert pro Tři kápě bude mít tři části. V pátek v 19 hodin, v sobotu v 19 a ve 22.15, protože ho rozdělí ohňostroj ve 22 hodin.

Historické průvody budou hned dva, se shodnou trasou. Ze Zámku na Žerotínovo náměstí, pak projde Židy, přes lávku na Karlovo náměstí a odtud na Podzámeckou nivu. První z nich začne v pátek ve 21 hodin a bude za svitu pochodní a loučí, druhý v sobotu ve 14 hodin. Za zmínku ještě stojí sobotní rytířský turnaj v 16 hodin a samozřejmě páteční noční program.

 

Slavnost tří kápí pořádá Městské kulturní středisko jako oslavu výročí zápisu do seznamu světového architektonického dědictví UNESCO. Škoda jen, že se nedomluvilo se sesterským v Telči. I tam totiž současně probíhají oslavy UNESCO. Kdo se tam chce podívat, má buď smůlu nebo neuvidí slavnosti v Třebíči. Škoda. Ale to je letitá bolest. Třebíč se co do turistického ruchu chová dosti sebestředně.

František Ryneš

Aktualizováno Neděle, 19 Srpen 2012 20:41