Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury MKS Třebíč v příštím týdnu
MKS Třebíč v příštím týdnu PDF Tisk Email
Středa, 13 Červen 2012 10:23

Ve čtvrtek 21. června 2012 vystoupí v třebíčské Zadní synagoze sopranistka s nezaměnitelnou barvou hlasu - HANA BLAŽÍKOVÁ, která se sama doprovodí na repliku gotické harfy. Vystoupí s koncertním programem: CANTIGAS DE SANTA MARIA. Koncert se koná v rámci XVII. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst – CONCENTUS MORAVIAE „Kouzlo čísel“.Začátek koncertu je v 19.30 hod.

Vstupenky na koncert Hany Blažíkové zakoupíte u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a v Informačním a turistickém centru Malovaný dům, Karlovo nám. 53, Třebíč – tel.: 568 610 021.

 

Ve čtvrtek 21. června 2012 si nenechte ujít na Karlově náměstí v Třebíči – EVROPSKÝ SVÁTEK HUDBY. Na pódiu se vystřídají od 17:00 hod. - SOCIÁL BAND, 18:30 hod. - ACTION GIRLS a na závěr vystoupí od 19:30 hod. - REAL MOTION.

 

Evropský Svátek hudby byl vyhlášen na podporu aktivního provozování hudby francouzským ministrem kultury v roce 1982 v den letního slunovratu. Svátek Hudby se v ČR poprvé uskutečnil v roce 1990. Od roku 1996 se slavnost koná každoročně. Mezi největší pořadatele Svátku Hudby v Evropě patří: Belgie, ČR, Francie, Německo, Portugalsko. Tento den je vlastně setkání všech hudebníků, ať už profesionálních, nebo amatérských. Po celé republice se rozezní hudba všech žánrů. Všichni mají příležitost se předvést před co nejširším publikem a ukázat výsledky své práce. Velmi důležitá je i informace, že všichni, kdo na festivalu vystoupí, se vzdali nároku na honorář za což jim děkujeme.                                                                                                          Vstup zdarma

Bližší informace: Jitka Fischerová, tel.: 568 610 027, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Dále informujeme, že jsou v prodeji vstupenky na POHODAFEST, který se uskuteční první prázdninovou a to v sobotu 30. června 2012 od 13 hod. v areálu u Lihovaru v Třebíči. Pro děti je připravený od 13 – 18 hod. doprovodný program: kovbojské stanoviště se soutěžemi – házení lasem, střelba z koltu, shazování plechovek, přenášení vody v kýblu, stavby věže ze slámy, malování na obličej u indiánského náčelníka, výroba náhrdelníků a náramků. V areálu bude pro děti připravena i nafukovací skluzavka.

Na pódiu se od 13 hod. představí kapely v následujícím pořadí: ČERVEN 29, PETRA ČERNOCKÁ S JIŘÍM PRACNÝM, K.T.O. – Kamarádi táborových ohňů, POSTŘIŽINSKÝ COUNTRY EXPRESS, LOKÁLKA, JOSEF NÁHLOVSKÝ se skupinou ALABAMA MUSIC, VĚRA MARTINOVÁ & JAMIE MARSHALL a spol. a na závěr celého festivalu vystoupí JAN A FRANTIŠEK NEDVĚDOVI se skupinou TIE BREAK.

            Po celou dobu konání akce je zajištěna široká nabídka občerstvení.

 

Eva Malá

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:28