Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Šplíchal vystavuje ve Žďáru
Šplíchal vystavuje ve Žďáru PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Květen 2012 08:56

Kdo využije krásného jarního počasí k výletům po Vysočině, neměl by vynechat Žďár nad Sázavou. Nejen kvůli Zelené hoře, památce UNESCO, ale třeba i kvůli zajímavé výstavě na tamní Staré radnici. Pořádá ji Kultura Žďár, příspěvková organizace města.

Výstava Zdeňka Šplíchala a Antonína Kanty má příznačný název Foto Art Dialog. Úvodní slovo na včerejší vernisáži přednesl odborník na slovo vzatý, PhDr. Josef Chalupa. Hudebním vystoupením malou slavnost zpříjemnil Aleš Bartoš. Výstava potrvá do 24. května a návštěvníci ji mohou shlédnout denně kromě pondělí.

Představovat výtvarníka Zdeňka Šplíchala Třebíčanům není potřeba. Znají ho z množství samostatných a zejména společných vystoupení v Třebíči i po celé republice. Jeho grafická díla mají často náboženskou tématiku. Vyznačují se skloubením geometrických obrazců a metafyzických symbolů.

 

Dílo Zdeňka Šplíchala má hluboce lidský rozměr. Každoročně věnuje svá díla např. do aukce uměleckých děl regionálních autorů, pořádané Rotary klubem v Třebíči.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:51