Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury MKS Třebíč v příštím týdnu nabízí
MKS Třebíč v příštím týdnu nabízí PDF Tisk Email
Pátek, 13 Duben 2012 00:00

Ve čtvrtek 19. dubna 2012 se můžete těšit na komedii Kena Ludwiga „NĚŽNÉ DÁMY“, kterou do třebíčského divadla Pasáž přiveze DOCELA VELKÉ DIVADLO LITVÍNOV. V komedii o dvou chudých hercích, kterým osud připraví šanci přijít k penězům se představí Pavel Nový, Jam Révai, Jana Galinová, Jan Bouše, Lenka Lavičková a další. Začátek představení je v 19.00 hod.

 

V pátek 20. dubna a v sobotu 21. dubna 2012 si přijdou na své milovníci divadla. V divadle Pasáž v Třebíči se v  divadelní adaptaci jednoho z nejkontroverznějších děl světové literatury minulého století „MEFISTO“ představí v hlavní roli Jiří Langmajer. Dále hrají: Klára Issová, Ondřej Kavan, Rudolf Jelínek, Miloš Kopečný, Zuzana Slavíková, Jan Teplý, Radek Valenta a další. Začátky představení jsou po oba dva dny v 18.00 hod.

Působivý příběh vypráví o tom, že cesta do pekel je vždy dlážděna dobrými úmysly, ale také o sebestřednosti, sobectví a nemilosrdné době, ve které se prověřují a lámou lidské charaktery.

Mimořádně ctižádostivý herec Hendrik Höfgen nesleduje nic než svou hereckou práci a kariéru. Je schopen obětovat všechno pro to, aby mohl zazářit na jevišti a jeho hvězda proto rychle stoupá. Osudnou se mu stane až vytoužená role Mefista v Goethově Faustovi, kterou ztvární v Berlíně v době, kdy vzplane Říšký sněm a nacisté se chopí moci. Role Mefista jakoby předurčí Höfgenův další osud..

 

V neděli 22. dubna 2012 zveme rodiče s dětmi do divadla Pasáž na pohádku „JAK SE HONZA DOSTAL NA HRAD“. Divadelní společnost Julie Jurištové z Prahy přiváží klasickou pohádku na motivy báchorek o českém Honzovi. Začátek je v 15.00 hod. (Bližší info: Jana Kutílková, tel.: 568 610 032, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ).

Eva Malá

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:11