Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Koncert Adama Cahy, Libuše Pančochové a Anny Lojdové
Koncert Adama Cahy, Libuše Pančochové a Anny Lojdové PDF Tisk Email
Čtvrtek, 08 Březen 2012 09:46

Cordial musica o. s. pořádá Houslový recitál. Představí se na něm vynikající houslista, posluchač Konzervatoře Brno Adam Caha, klavíristka Libuše Pančochová a jako host violoncellistka Anna Lojdová. Všichni jsou třebíčští rodáci. Na programu jsou sólové skladby pro violoncello a housle od J. S. Bacha, capriccio N. Paganiniho a jako vrchol koncertu bude Camille Saint-Saëns: Koncert pro housle, Op. 61 z roku 1880. Koncert se uskuteční v neděli 11. března 2012 v aule Katolického gymnázia v Třebíči. Začátek koncertu je v 17:00. Vstupné dobrovolné. Adam Caha
Hru na housle začal sudovat na ZUŠ v Třebíči u Karly Ošmerové. Na brněnské konzervatoři je ve třídě MgA. Richarda Kružíka. Od roku 2009 je členem Moravského komorního orchestru (absolutní vítěz na soutěži Concerto Bohemia v Praze v roce 2009) pod vedením Richarda Kružíka. V r. 2010 postup do druhého kola a následné získání Čestného uznání na Houslové soutěži Josefa Muziky v Nové Pace. V září r. 2009 zakládá Cordial string quartet, se kterým koncertuje po celé ČR. Roky 2010 – 2011 – soukromá učitelská praxe. Školní rok 2011/2012 – učitelská praxe na dvou Základních uměleckých školách v Hrotovicích a v Telči. Hlavní zájmy jsou hudba a film. V únoru 2012 byl přijat ke studiu na JAMU v Brně.

 

MgA. Libuše Pančochová – klavír
Studovala na Konzervatoři Brno u prof. V.Šeffla, poté na Jamu v Brně u prof. J.Doležela dále studium na University of Stavanger (Norsko) u prof. Mileny Dratvové. Od r.2002 působí jako  korepetitorka na konzervatoři Brno a od r. 2003 je odborná asistentka na smyčcové katedře JAMU. Klavírní duo s manželem Radimem Pančochou, klavírní spolupráce s Václavem Hudečkem, koncerty s houslisty v zahraničí - Německo, Rakousko, Polsko, Norsko atd.

Anna Lojdová - violoncello
Hře na violoncello se začala učit na ZUŠ v Třebíči pod vedením Lubomíra Drimla. Dále pokračovala ve studiu na brněnské konzervatoři u MgA. Jana Škrdlíka a nyní je ve třídě Mgr. Břetislava Vybírala. Uplatňuje se jako hráčka v komorních a symfonických orchestrech. Od roku 2010 vykonává soukromou učitelskou praxi.  září r. 2009 zakládá Cordial string quartet, se kterým koncertuje po celé ČR.

Aktualizováno Neděle, 11 Březen 2012 19:34