Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury MKS Třebíč v příštím týdnu nabízí
MKS Třebíč v příštím týdnu nabízí PDF Tisk Email
Pátek, 24 Únor 2012 22:00

V sobotu 3.  března 2012 zavítá do Třebíče  jedna z našich nejoblíbenějších kapel současnosti, plzeňská skupina MANDRAGE ! Jako speciální host vystoupí DJ Friky.

Kapela Mandrage je česká pop-rocková skupina, která vznikla v roce 2001. Tato populární sestava se skládá ze čtyř mladých kluků – Víťa Starý - zpěv, kytara , Pepa Bolan - kytara, zpěv, Matyáš Vorda - bicí, Michal Faitl - basa. Rok od svého oficiálního vzniku natočili kluci demo „Říkala, že ji trápí cosi“. Obrat o 180 stupňů k lepšímu nastal, když podepsali smlouvu s Universal Music. V roce 2007 jim vyšlo CD „Přišli jsme si pro vaše děti“, pilotním singlem k tomuto CD byl song „Kapky proti slzám“. Od té doby kapela absolvovala speciální turné se spřáteleným bandem Rybičky 48. Byla nominována na ceny Žebřík a Anděl a stihla i koncertovat společně s Divokým Billem na jejich turné a vydat další desku – „Hledá se žena“. Právě singl „Hledá se žena“ vyhoupl mladé Mandrage na přední příčky hitparád. V roce 2011 jim vyšla zatím poslední deska „Moje krevní skupina“.

Stěžejní písní na tomto CD jsou „Františkovy Lázně“, se kterou Mandrage také rekordně dlouhou dobu drtili české hitparády. A aby toho nebylo málo, tak dalším počinem z nové desky hitovkou „Šrouby a matice“ obsadili první příčky hitparád v nejposlouchanějších českých rádiích. V roce 2011 také vyhráli v Hudebních cenách Óčka a nyní vyrážejí na své historicky největší turné právě k nové desce. Mandrage jsou v současnosti na vrcholu a právem dokazují, že jsou jednou z nejoblíbenějších kapel současnosti!  A protože turné bude historicky největší, tak už to zaručuje, že je rozhodně se na co těšit. Takže pokud je kapela Mandrage i vaší krevní skupinou, tak určitě přijďte v sobotu 3. března 2012 od 19.00 hod. do Národního domu v Třebíči.

Kapela získala dvě nominace v Cenách Anděl 2011 v kategorii Skladba roku - Šrouby a matice a v kategorii Skupina roku. Jestli promění svou nominaci a odnesou si sošku Anděla se dozvíme ve čtvrtek 8. března 2012 v pražské Incheba Aréně.

 

Na speciální show MANDRAGE k akuálnímu albu uslyšíte všechny pecky z nové desky Moje krevní skupina (Šrouby a Matice, Františkovy Lázně, Mechanik aj.) + spoustu starších oblíbených fláků (Hledá se žena, Už mě víckrát neuvidíš, Punk Rock Song, Kapky proti slzám aj.)

 

Program večera:

18:30 hod. - open door

19:30 hod. - DJ Friky (video-scratching)

20:30 hod. – koncert MANDRAGE

22:00 hod. - Autogramiáda Mandrage

22:30 hod. - Foto session s Fans

23:00 hod. – Afterparty


Eva Malá

Aktualizováno Sobota, 17 Březen 2012 14:50