Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Třebíčské muzeum na regiontour
Třebíčské muzeum na regiontour PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Leden 2012 00:00

Ve dnech 12. až 15. ledna  2012 se uskuteční veletrh cestovního ruchu Regiontour na brněnském výstavišti, na kterém bude muzeum prezentovat rekonstrukci zámeckého areálu, ukázku z plánovaných zámeckých expozic a současně zde budou externí spolupracovníci třebíčského muzea Eduard a Jakub Jordánkovi předvádět pozlacovačské práce.

V současné době jsou z důvodu rekonstrukce hlavní budovy v zámeckém areálu v Třebíči uzavřeny expozice Muzea Vysočiny Třebíč. Projekt rekonstrukce, který získal finanční podporu Evropské unie, nese název: "Zámek Třebíč – modernizace zámku a zpřístupnění nových expozic". Předkladatelem a realizátorem projektu je zřizovatel Muzea Vysočiny Třebíč – Kraj Vysočina.

 
Po znovuotevření si návštěvníci budou moci prohlédnout nové stálé expozice:
I. Svět neživé přírody - Moravské vltavíny
II. Svět portálů a bran - Klášterní expozice
III. Valdštejnové na Třebíči - Zámecká expozice
IV. Lidé. Místa. Osudy. - Muzejní expozice
V muzeu také bude obnovený Kamenný sál, výstavní sály, vstupní vestibul, zázemí pro odpočinek a občerstvení a rekonstruován bude i prostor nádvoří.
Usilujeme o vybudování kvalitních expozic a prostor pro výstavní činnost, proto spolu se zřizovatelem věnujeme velkou pozornost jejich koncepci, obsahu a provedení. To vyžaduje kromě nemalých finančních prostředků i dostatečný časový prostor na jejich přípravu a realizaci.
Věříme, že toto rozhodnutí je zásadní v zájmu zachování a obnovy části významné Národní kulturní památky v kraji Vysočina a že vybudování nových moderních muzejních expozic a odpovídajícího zázemí bude ve prospěch budoucích návštěvníků a příznivců Muzea Vysočiny Třebíč.

Stánek Muzea Vysočiny Třebíč číslo 123 najdete v pavilonu P brněnského výstaviště.

Aktualizováno Úterý, 31 Leden 2012 08:10