Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury EDU ocenila malé malíře
EDU ocenila malé malíře PDF Tisk Email
Středa, 23 Listopad 2011 00:00

Sto obrázků s motivem pohádky nakreslily děti při Malém festivalu LOUTKY

V. ročník „Malého festivalu LOUTKY“ byl v letošním roce obohacen výtvarnou soutěží pro děti. Děti mohly nakreslit obrázek podle divadelního představení, které zhlédly. 14 ze 100 výtvarníků bylo včera oceněno v Informačním centru elektrárny Dukovany. Všechna dílka budou vystavena při dalším ročníku festivalu. Pro 14 vítězů soutěže byly v Informačním centru Jaderné elektrárny Dukovany nachystány odměny v podobě oranžových lampiček, absolutní vítěz pětiletý Adam Večeřa z Budkovic dostal „navrch“ heboučkou deku.

Nejen pro vítěze, ale pro všechny zúčastněné, mezi kterými byli i zaměstnanci elektrárny se svými rodinami a zástupci pořadatelských obcí a měst, bylo připraveno divadelní představení Tučňákův výlet, který sehrálo divadlo KRAB.Sladkou tečkou v tento podvečer byly ořechové koláčky, které připravila elektrárna pro každého návštěvníka, každé dítě si navíc odneslo omalovánky. „Malování mě hodně baví, lampičku mám, ale vyměním ji za tuhle novou “, sděluje své zážitky výherce Adámek Večeřa.

 

V. ročník „Malého festivalu LOUTKY“ (26.-31.8.2011) obsahoval přes čtyřicet představení, která odehrálo 14 divadelních souborů pro „děti“ bez omezení věku ve 42 obcích Vysočiny a jižní Moravy. Festival navštívilo přes tři tisíce malých i větších diváků.

Festival loutek byl slavnostně zahájen v pátek 26. 8.2011 v Moravském Krumlově představením „O hamburgerové chaloupce“, které sehrálo místní ochotnické divadlo BEZGEST. V následujících pěti dnech bylo odehráno 43 představení na Moravskokrumlovsku, Brněnsku, Znojemsku a Třebíčsku. Kromě klasických maňásků byly k vidění marionety i kombinovaná představení loutek s živými herci. Představení obsahovala klasické, moderní i autorské hry. Generálním partnerem festivalu byla Skupina ČEZ.

Více informací o festivalu i soutěži naleznete na webových stránkách organizátora akce Městského kulturního střediska Moravský Krumlov www.meksmk.cz.

Plánovaný termín VI. ročníku Malého festivalu LOUTKY je 31.8. – 2.9.2012

Bořivoj Švéda, Jana Štefánková

Aktualizováno Pátek, 25 Listopad 2011 09:47