Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Talkshow Tomio Okamury
Talkshow Tomio Okamury PDF Tisk Email
Sobota, 12 Listopad 2011 00:00

Pí RelaxClub ve spolupráci se Západomoravskou vysokou školou Třebíč pořádá dne 16. listopadu 2011 zábavnou talkshow s Tomio Okamurou s názvem „Všude dobře tak co doma“, v kongresovém centru Pasáž, malý sál od 19ti hodin.

Tomio Okamura se narodil v Tokiu, většinu života však prožil v Čechách. Má po tatínkovi japonské a korejské předky, ale ať se ho zeptají kdekoli ve světě na původ, prohlašuje, že je Čech. Tomio Okamura je skutečně po své mamince napůl Čech, jeho maminka se narodila v jihočeských Dačicích, ale celá její rodina pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji. Část dětství strávil dokonce v dětském domově v Mašťově u Podbořan v západočeském kraji. Ještě před několika lety začínal v Japonsku nejprve jako popelář a následně prodával několik let v tokijském kině v malém občerstvení popcorn a colu.

Dnes jeho cestovní kancelář dováží do České republiky přibližně 100 tisíc turistů ročně a jako jeden z vyvolených byl nedávno představen při osobní audienci japonskému císaři jako symbol spojující Českou republiku a Japonské císařství. Tomio Okamura během 100 minutového pořadu vypráví vtipnou formou o rozdílech mezi cizinci a Čechy, o světové a japonské kuchyni, o gastronomických zážitcích při svých cestách po světě nebo o cestovní kanceláři pro plyšová zvířátka, do které investoval v populárním pořadu ČT „DEN D“. V závěru pořadu je prostor pro otázky diváků, následuje také autogramiáda.

Aktualizováno Čtvrtek, 17 Listopad 2011 07:46