Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Nabídka pořadů MěKS Třebíč v říjnu
Nabídka pořadů MěKS Třebíč v říjnu PDF Tisk Email
Sobota, 01 Říjen 2011 00:00

Úterý 4. 10. 2011 v 19.00 hod. – divadlo Pasáž

MAREK ZTRACENÝ

Obsazení kapely: Marek Ztracený – zpěv, klavír, Martin Ledvina – kytara, zpěv, Ondřej Vocilka – bassová kytara, Marek Fryčák - bicí

Marek Ztracený – zpěvák, skladatel a pianista. Od dětství se věnuje hře na klavír a kompozici. Vystudoval skladbu na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V roce 2008 v anketě Český slavík zvítězil v kategorii: Objev roku 2008. Jedna z jeho nejznámějších skladeb „Ztrácíš“ se umístila v rádiích v roce 2008 na 3. místě a za stejnojmenné album obdržel Zlatou desku.

Vstupné: 150,-  180,-

Předprodej od 13. 9. 2011

 


Středa 5. 10. 2011
v 18.00 hod. – foyer divadla Pasáž                          II. KONCERT KPHJIŘÍ PAZOUR – klavírní improvizace
OLGA VOLFOVÁ – improvizace malby
Program: „KONCERT TÓNŮ A BAREV“

Koncert tónů a barev je netradiční pořad, v němž dochází k propojení dvou uměleckých světů: hudby a výtvarného umění. Hlavní protagonisté – hudební skladatel a klavírista Jiří Pazour a výtvarnice Olga Volfová – společně tvoří v průběhu večera umělecké kreace – klavírní a obrazové imprese. Oba umělci se neustále vzájemně inspirují, a tak vznikají hudební skladby i obrazy, které spolu vzájemně souvisí. Pořad je z velké části založen na improvizaci: malířka v reálném čase, v němž zní hudba, tvoří výtvarné dílo a hudebník následně na vzniklý obraz improvizuje.

Vstupné: 180,-     děti, studenti, senioři: 140,-

Předprodej od 14. 9. 2011


Neděle 9. 10. 2011
ve 19.00 hod. – divadlo Pasáž      II. předst. sk. BAGENTURA HARLEKÝN PRAHA
Eric Assous: HERCI JSOU UNAVENIHrají: Svatopluk Skopal, Simona Postlerová/Vendulka Křížová, Naďa Konvalinková/Jana Boušková, Václav Vydra/Jan Čenský, Martin Zahálka/Jan Šťastný, Lenka Zahradnická/Barbora Petrová
Režie: Jan Novák
Herečka s bohatým přítelem pozve na grilování do jejich venkovského sídla několik svých kolegů z branže. Ráda by s nimi oslavila získání hlavní role ve filmu. Zábava se rozjíždí a na programu jsou obvyklá témata z hereckých šaten: scénáře, role, vztahy, peníze, zdraví …. A hlavně také maso na barbecue. Přátelské setkání? Není to tak jisté, neboť masky velmi rychle padají! A grilování? Velmi, velmi pikantní! Bujarý herecký večírek s typickým francouzským šarmem a překvapivým dojezdem. Jedním z prvních úspěchů Erica Assouse na divadle byla právě hra Herci jsou unaveni.

Vstupné: 280,-  310,-

Zbylé vstupenky v prodeji od 19. 9. 2011

 
Pondělí 10. 10. 2011 v 19.00 hod. – divadlo Pasáž

VEČER SVĚTOVÝCH MUZIKÁLŮ

Účinkují: Jan Kříž, Míša Nosková, Oldřich Kříž

Míša Nosková s Janem Křížem se opět sejdou na jednom jevišti. Nebudou však večerem proplouvat sami. Společně s nimi plavbu podpoří sólista Státní opery Praha Oldřich Kříž a vy se můžete nechat unést na vlnách melodií z Fantoma Opery, Bídníků, Miss Saigon, Jekylla and Hydea, Cats, Drákuly Monte Christa a dalších předních muzikálů.

Míša Nosková se zviditelnila zejména během druhého ročníku soutěže Česko hledá Superstar, poté vstoupila na pražskou muzikálovou scénu. Hrála například v Bídnících, Producentech, Draculovi, Dětech ráje a dalších.

Jan Kříž – v současné době jeden z nejvyhledávanějších muzikálových herců nastupující generace. Jako zpěvák dostal příležitost poprvé rovněž po účinkování v Superstar, v DJKT v Plzni v muzikálu Kniha džungle. Následovala West Side Story, Koločava, Řek Zorba, Touha, Johanka z Arku, Jack Rozparovač a další.

Oldřich Kříž je operním pěvcem, v roce 1994 byl angažován jako sólista Státní opery Praha. Po vynikajících ohlasech u odborné kritiky mu byly přiděleny další velké role barytonového repertoáru. Vystupuje na mnoha českých i zahraničních jevištích. Účinkoval však i v mnoha muzikálech a operetách (Netopýr, Čardášová princezna…).

Vstupné: 100,-  120,-

Předprodej od 19. 9. 2011


Středa  12. 10. 2011 v 19.00 hod. – divadlo Pasáž                                                         I. předst. sk. A/1

Čtvrtek 13. 10. 2011 v 19.00 hod. – divadlo Pasáž                                 I. předst. sk. A/2

DIVADLO NA JEZERCE PRAHA

William Shakespeare: VEČER TŘÍKRÁLOVÝ

Hrají: Bára Kodetová, Radek Holub, Kristýna Hrušínská, Miluše Šplechtová, Zdeněk Maryška, Zdeněk Hruška, Martin Sitta, Michal Slaný nebo Tomáš Petřík, Václav Jílek, Lukáš Langmajer, Tereza Němcová, Hana Marie Maroušková, Eliška a Veronika Zemánkovy

Režie: Jan Hrušínský

Vrcholná Shakespearova komedie plná lásky, touhy, záměn, bloudění, ale i bolesti a tragikomických nedorozumění.

Představení „Večer tříkrálový“ vypráví o různých podobách a nástrahách lásky: v příběhu statečné Violy, která se kvůli milovanému muži převlékne za chlapce, sledujeme lásku platonickou, neopětovanou, lásku pošetile zaslepenou, lásku sourozeneckou i sebelásku, která se zálibně zhlíží ve svém vlastním citu.

Vstupné: 290,-  320,-

Zbylé vstupenky v prodeji od 26. 9. 2011


Pondělí 17. 10. 2011 v 19.00 hod. – Fórum                         

NOVÝ ZÉLAND – diashow

Leoš Šimánek ve spolupráci s MKS Třebíč

Zimní putování po ostrovech přírodních superlativů. Leoš Šimánek je známý tím, že rád dělá neobvyklé věci. Vyrazil s rodinou opět na dlouhou cestu, tentokráte do Aotearoa – země dlouhého bílého mraku, jak nazývají Maorové, původní obyvatelé Nového Zélandu, své ostrovy. Autor však nefotografoval pouze přírodu, faunu a flóru, ale věnoval se všemožným aktivitám, a proto je na co se těšit.

Předprodej v ITC Malovaný dům

 

Úterý 18. 10. 2011 v 19.00 hod. – Národní dům                                              I. koncert HS

VLASTA REDL se svou novou kapelou

Vlasta Redl – zpěvák, textař, skladatel a multiinstrumentalista (hraje na kytaru, klávesy, piáno, mandolínu, tamburínu a další nástroje). Ve své tvorbě dokázal osobitě skloubit rock, bigbít, folk a lidovou hudbu. Významným mezníkem v jeho kariéře byl rok 1984, kdy začal hrát a zpívat se zlínskou kapelou AG Flek. Spolupracoval také s Jaroslavem Samsonem Lenkem a Slávkem Janouškem, s nimiž postupně vydal tři společné desky. Po více než roční koncertní přestávce a téměř pětileté kapelní odmlce se letos na jaře vrátil Vlasta Redl na pódia, a to hned s několika novými formacemi. Trochu nečekaný zánik úspěšné a prosperující skupiny v roce 2006 mě docela psychicky rozhodil, komentuje Redl důvody pětileté absence doprovodné skupiny na svých vystoupeních. Časem jsem se nakonec se vším konečně jaksi smířil, a rozhodl jsem se navázat na svoji „bigbítovou vývojovou linii“ novou skupinou s podobným obsazením a pokračovat v práci zhruba od místa, kde se časem přerušila. Podrobné informace o složení doprovodných ansámblů na konkrétních koncertech budou průběžně zveřejňovány na oficiálním webu www.redl.cz. Doplňme ještě, že během loňské koncertní výluky Redl dopsal šestnáct let rozepsanou knížku o přátelství a společných zážitcích se Samsonem a Slávkem Janouškem, která vyšla na jaře pod názvem My tři a já.

Vstupné: 190,- 200,- 210,-

Předprodej od 26. 9. 2011


Čtvrtek 20. 10. 2011 v 15.00 hod. – Národní dům      

PAVEL NOVÁK ml. – „Neřesti a ctnosti“

Pořad navazující na legendární program Pavla Nováka, v němž se humornou formou ze všech úhlů „zkoumají“ lidské neřesti a ctnosti. Jde o multimediální program protkaný videoprojekcí a fotografiemi. V pořadu zazní největší hity Pavla Nováka jako Malinká, Pihovatá dívka, Nádherná láska, Podivný spáč, Chci zapomenout a další.

Vstupné sál: 120,-      balkon: 90,-

Předprodej od 29. 9. 2011


Sobota 22. 10. 2011 ve 20.00 hod. – Národní dům (na stání)

CIRKUS MRODRY UBLUES

KRUCIPüSK

Cirkus Mrody Ublues se narodil okolo roku 97-98 minulého století. Sestava se postupně s věky měnila a opracovávala, až byl diamant vybroušen do tohoto obsazení. Jan Coufal – klávesy, Václav Čudka – basa, Luděk Konečný – bicí, Vlastimil Pastucha – kytara, Kamil Foit – zpěv. C.M.U. se rozhodli občas pobavit. Čím? Vším! Tudíž C.M.U. EXISTUJE!!!

Kapela Krucipüsk je stálicí na českém rockovém nebi. Skupina Krucipüsk vznikla v Liberci vstupem leadra punkové skupiny Hubert Macháně Tomáše Hajíčka do trash-metalové skupiny Veteš. Za pár měsíců na to vydává skupina debut s názvem Ratata. Od této doby kapela pilně koncertuje, třeba s kapelou Debustrol, Kabát, Divokej Bill, Doga. A zároveň probíhají neustále střídání muzikantů. Vlastně jediným původním členem je zpěvák a hudebník Tomáš Hajíček. V muzice kapely je možno najít vlivy metalu, trash metalu, hard core, punku… To můžete posoudit na 8 řadových albech, která zatím kapela vydala. Charismatický frontman Hajíček nenechá nikoho v klidu. Výborně mu sekundují jeho spoluhráči – Jarmut Gabriel na kytaru, Vojta Douda na bicí a nyní Richard Scheufler na basu.

Vstupné v předprodeji: 160,-  na místě: 200,-

Předprodej od 3. 10. 2011

           

Čtvrtek 27. 10. 2011 v 19.00 hod. – divadlo Pasáž    

Světoznámý houslový virtuóz VÁCLAV HUDEČEK
a jeho hosté: MICHAELA KAPUSTOVÁ – soprán

                       BAROCCO SEMPRE GIOVANNE – komorní smyčcový orchestr

Václav Hudeček vystoupí za doprovodu komorního smyčcového orchestru Barocco Sempre Giovane, při příležitosti slavnostního večera ke vzniku ČR a udělení cen města významných osobnostem veřejného života.

Legendární David Oistrach předpověděl Václavu Hudečkovi velkou budoucnost už po jeho londýnském debutu s Royal Philharmonic Orchestra v roce 1968. Nabídl mu pedagogickou pomoc, a tak až do Oistrachovy smrti v roce 1974 byl žákem tohoto velkého Mistra. Vystupoval po celém světě na nejprestižnějších podiích (v Carnegie Hall, Royal Festival Hall, sunary Hall, Osaka Festival Hall, Sydney Opera), s nejlepšími světovými orchestry (Berliner Philharmoniker, Clevlend Symphony  Orchestra, NHK Philharmonic Orchestra, Bewandhaus Leipzig, Moskevská státní filharmonie a další) jakož i na světových festivalech (Osaka, Salzburg, Istanbul, Perth, Helsinki). K odkazu Davida Oistracha a dalších velikánů ruské houslové školy se stále hlásí. Jeho nahrávka Vivaldiho Le Quattro Stagioni s dirigentem Pavlem Koganem je od roku 1992 stále nejúspěšnější produkcí v České republice a interpret za ni obdržel zlatou a v roce 1997 platinovou desku. Rovněž za další svoje nahrávky získal Václav Hudeček řadu ocenění. Systematicky se stará o pomoc nastupující české interpretační generaci, a to jak pořádáním letních houslových kurzů v Luhačovicích, tak představováním těch nejlepších na svých koncertech. Hudečkův styl hry spojuje technickou suverenitu, tvořenou emocionálně bohatým tónem a s radostí, kterou dovede nezaměnitelným způsobem přenášet do publika.

Vstupné: 220,- 250,-   děti, studenti, senioři: 170,- 200,-

Předprodej od 6. 10. 2011

 

Neděle 30. 10. 2011 v 15.00 hod. – divadlo Pasáž 

MICHAL K SnÍDANI

Michal, který je dětem dobře známý z pořadu České televize Kouzelná školka, tentokráte plně rozvíjí hru s barevnými samolepícími páskami. Dětské pořady Michala Nesvadby si za dobu svého uvádění získaly velké množství nadšených diváků a tato představení předčila všechny současné projekty pro děti. Můžete čekat spoustu legrace, soutěží, písniček a dárků. Přijďte si hrát! Michal bude vaší hračkou!

Vstupné dospělí: 160,-  180,-     děti: 100,-  120,-    

Předprodej od 10. 10. 2011

 

 

Předprodej vstupenek (na jednotlivé pořady) začíná vždy
tři týdny předem u pokladny NÁRODNÍHO DOMU,
Karlovo nám. 47, Třebíč – tel: 568 610 013
a v INFORMAČNÍM CENTRU (Malovaný dům),
Karlovo nám. 53, Třebíč – tel: 568 610 021.    www.mkstrebic.cz

Aktualizováno Pondělí, 24 Říjen 2011 08:07