Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Městské kulturní středisko Třebíč uvádí
Městské kulturní středisko Třebíč uvádí PDF Tisk Email
Středa, 28 Září 2011 09:39

Městské kulturní středisko Třebíč připravilo na úterý 4. října 2011, pro posluchače populární hudby, koncert známého zpěváka, skladatele a pianisty MARKA ZTRACENÉHO. Marek vystudoval skladbu na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V roce 2008 v anketě Český slavík zvítězil v kategorii: OBJEV ROKU 2008. Jedna z jeho nejznámějších skladeb „Ztrácíš“ se umístila v rádiích v roce 2008 na 3. místě a za stejnojmenné album obdržel Zlatou desku. Do Třebíče Marek zavítá společně s kapelou, která bude hrát v obsazení: Marek Ztracený – zpěv, klavír, Martin Ledvina – kytara, zpěv, Ondřej Vocilka – bassová kytara a Marek Fryčák – bicí. Koncert se uskuteční od 19.00 hod. v divadle Pasáž v Třebíči.

 

        
Ve středu 5. října 2011 se můžete těšit na klavírní improvizace JIŘÍHO PAZOURA, který vystoupí společně s OLGOU VOLFOVOU (improvizace malby) v netradičním pořadu „KONCERT TÓNŮ A BAREV“, v němž dochází k propojení dvou uměleckých světů: hudby a výtvarného umění. Hlavní protagonisté společně tvoří v průběhu večera umělecké kreace – klavírní a obrazové imprese. Oba umělci se neustále vzájemně inspirují, a tak vznikají hudební skladby i obrazy, které spolu vzájemně souvisí. Pořad je z velké části založen na improvizaci: malířka v reálném čase, v němž zní hudba, tvoří výtvarné dílo a hudebník následně na vzniklý obraz improvizuje. Koncert začíná v 18.00 hod. ve foyer divadla Pasáž.  

V závěru týdne a to v neděli 9. října 2011 si přijdou na své milovníci divadla v komedii z hereckého prostředí „HERCI JSOU UNAVENI“.  V režii Jana Nováka vystoupí známí pražští herci: Svatopluk Skopal, Simona Postlerová / Vendulka Křížová, Martin Zahálka / Jan Šťastný, Lenka Zahradnická / Barbora Petrová, Václav Vydra / Jan Čenský, Naďa Konvalinková / Jana Boušková.

Herečka s bohatým přítelem pozve na grilování několik svých kolegů z branže do jejich venkovského sídla, aby s nimi oslavila získání hlavní role ve filmu. Zábava se rozjíždí, na programu jsou obvyklá témata z hereckých šaten: scénáře, role, vztahy, peníze, zdraví ...Přátelské setkání? Není to tak jisté, neboť masky velmi rychle padají! Bujarý herecký večírek s typickým francouzským humorem a šarmem a překvapivým dojezdem. Představení začíná v 19.00 hod. v divadle Pasáž v Třebíči.

 

Eva Malá

Aktualizováno Neděle, 16 Říjen 2011 11:06