Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Předání filmových Oskarů
Předání filmových Oskarů PDF Tisk Email
Čtvrtek, 28 Červenec 2011 11:56

Jaké to je být scénáristou? Jak se vyrábějí kulisy? Kdo je herec? Jak se natáčí film? Na tyto a další otázky našli odpověď všichni účastníci, kteří se vypravili na letošní výchovně-rekreační tábor do Jedova u Náměště nad Oslavou. Letní tábor na téma Filmový Jedov 2011 připravili pracovníci občanského sdružení STŘED a zúčastnilo se ho 19 dětí ve věku od 7 do 15 let z Moravských Budějovic a okolí.
„Tak jako v minulých letech i letošní tábor byl specifický tím, že jsme měli posílený počet vedoucích pracovníků, který umožňuje klást důraz na individuální přístup k dětem a jejich komunikaci ve vrstevnické skupině. V praxi to znamená, že jsou vedoucí schopni reagovat na konkrétní potřeby dětí, vzhledem k jejich zdravotnímu stavu, hyperaktivitě a dalším nárokům a pomoci jim se zapojit mezi ostatní děti.“, vysvětluje Dagmar Medňanská, vedoucí tábora.

 

Účastníci tábora se mimo sepisování scénářů, tvorby plakátů, výroby kulis a samotného natáčení svých filmů, stali modelkami a modely na módní přehlídce, účastníky Jedovské superstar, kaskadéry, tanečníky a zúčastnili se závěrečného Gala večera, na kterém obdrželi Oskara za nejlepší scénář, námět, scénu a kostýmy. Na účastníky čekal po předání všech Oskarů raut a závěrečná diskotéka.

Při pořádání letního výchovně-rekreačního tábora každoročně spolupracujeme se sociálními odbory Městského úřadu v Třebíči, Moravských Budějovicích a Jemnici, kteří doporučují účastníky pobytu a ti pak mohou žádat na základě sociálního znevýhodnění o jednorázovou finanční podporu. Dotace Ministerstva vnitra ČR prostřednictvím  Městského programu prevence kriminality města Třebíče a sponzoring společnosti VIA ALTA, která je dlouhodobým partnerem občanského sdružení STŘED, výrazně přispěly k úhradě ostatních provozních nákladů.

Dagmar Medňanská

Aktualizováno Pondělí, 15 Srpen 2011 09:17