Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Jak se žilo v minulosti
Jak se žilo v minulosti PDF Tisk Email
Neděle, 19 Červen 2011 06:14

Dne 28. 6. 2011 v 930 proběhne ve vinárně Grandhotelu Opera v Jaroměřicích nad Rokytnou křest publikace JAK SE SVĚT MĚNÍ ANEB POHLEDY MINULOSTI A SOUČASNOSTI.
Tuto publikaci pokřtí starostové obcí  Jaroměřic nad Rokytnou, Šebkovic, Výčap a Myslibořic společně s vítězi soutěže, která vydání této knihy doprovázela. Projekt umožnil dětskému čtenáři porovnání současného životního stylu, který se odvíjí od moderních technologií, s životním stylem předešlých generací a ukázal jim, jaký by bez nich život byl. Zda tyto jevy s sebou nesou nějaká pozitiva či negativa.
Děti si zjišťovaly od svých prarodičů, jak žili dříve bez technických vymožeností, jako jsou například mobilní telefony, počítače, internet. Srovnávaly minulost a současnost a zamýšlely se nad tím, zda by chtěly žít v dřívější době.

Na publikaci se podílely děti ze Základní školy Otokara Březiny v Jaroměřicích nad Rokytnou, děti ze Základní školy a Mateřské školy Šebkovice, Základní školy Výčapy, Základní školy a Mateřské školy Myslibořice. Dále spolupracovalo Denní centrum Barevný svět Třebíč.

Kniha volně navazuje na publikace Z jaroměřického hrnce, Krasohled jaroměřický, Poklady z jaroměřické truhly, Zrcadlení, Dopis se známkou srdce, Historie řemesel, Cestička do školy, Tajemná místa domova (genius loci) a Knihy jsou lidem tím, čím křídla ptákům.
Novou  knížku vydává Město Jaroměřice nad Rokytnou - městská knihovna za   podpory Ministerstva kultury ČR a Ekologického mikroregionu Rokytná..

Lenka Kacetlová

Aktualizováno Úterý, 28 Červen 2011 12:05