Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Kulturní akce Zámku Slavkov v červnu
Kulturní akce Zámku Slavkov v červnu PDF Tisk Email
Úterý, 07 Červen 2011 13:29

Zámek Slavkov – Austerlitz připravil na měsíc červen 2011 řadu atraktivních akcí, z kterých si vyberete určitě každý.

 

 

 

9.6.                              Výstava z cyklu Poklady z depozitářů „Plechovky“

Bude zahájena další část výstavy z cyklu Poklady z depozitářů. Pro letošní rok to budou různorodé plechovky, novodobé i starší, které jsou součástí sbírkového fondu.

Výstava bude doplněna pracemi žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy Františka France.

Vernisáž výstavy se uskuteční v 17.00 hodin v salla terrena zámku. Výstava potrvá do 4. 9. 2011.

 

 9.6.                                            XVI. ročník Mezinárodního hudebního festivalu 13. měst Concentus Moraviae od 19.30 hodin v Historickém sále zámku. Vystoupí Pavel Haas Quartet - „nejlepší mladý smyčcový kvartet světa“. Zazní díla Franze Schuberta a Sergeje Prokofjeva 

Vstupné: dospělí 250,- Kč; senioři, studenti, ZTP, ZTP-P: 150,- Kč

 

 

 

 18.6.                                        Les Misérables – Bídníci

Muzikálové koncertní představení v podání Městského divadla v Brně. Začátek ve 20.30 hodin pod širým nebem v zámeckém parku ve Slavkově u Brna. Slavnostní koncertní představení muzikálu Bídníci budete moci zhlédnout na 14tmetrovém pódiu téměř čtyřicetičlenný orchestr, který bude doprovázet přes 30 zpívajících herců ve tříhodinovém představení. Tento jedinečný zážitek bude umocněn špičkovým ozvučením a osvětlením s detaily snímanými na velkou LED obrazovku.

Vstup do zámecké zahrady bude v den konání akce umožněn od 17.00 hodin, abyste mohli nasát příjemnou atmosféru tohoto krásného místa a občerstvit se v připravených stáncích.

Předprodej vstupenek zahájen na pokladně zámku za výhodnou cenu 300 Kč: Zámek Slavkov – Austerlitz, Palackého nám.1, 684 01  Slavkov u Brna, tel.: 544 227 548, e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Cena vstupného na místě v den konání akce 400 Kč; děti do 10 let zdarma.

 

 

21.6.                    XVI. ročník Mezinárodního hudebního festivalu 13. měst Concentus Moraviae v 19.30 hodin v Historickém sále zámku. Vystoupí: Monika Knoblochová (cembalo, kladívkový klavír), Clara Nováková (flétna), Adéla Štajnochrová (housle), Hana Fleková (violoncello, viola), které posluchačům nabídnou osobitou interpretaci skladeb starých mistrů i komorní skladby Francoise Couperina a Bohuslava Martinů.

Vstupné: dospělí 200,- Kč; senioři, studenti, ZTP, ZTP-P: 100,- Kč

 

 

23.6.                    Vernisáž výstavy v podzemí zámku „Kila lehkosti“ v 17.00 hodin. Svá díla představí Veronika Psotová, Markéta Prášková, Jana Smělíková, Lucie Kozelská a Pavla Klusová. Všechny autorky spojuje studium Fakulty výtvarných umění v Brně v ateliéru sochařství Michala Gabriela. Hlavním pojítkem výstavy je figurální sochařské vyjádření všech sochařek a různorodost přístupů vycházející z figurální sochařské tradice.Výstava mladých umělců potrvá do 11. 9. 2011.

 

 

 

25.6.                    XVIII. Oldtimer festival 2011

od 8.00 hodin v zámeckém parku ve Slavkově u Brna.  Setkání 700 veteránů aut a motocyklů. Oficiální zahájení akce je v 9.00 hodin.

Program: výstava historických vozidel, soutěž elegance – divácká anketa, cílová jízda – dojezd účastníků, soutěž elegance – moderovaná prezentace, vyhlášení výsledků, závěrečné hodnocení, rozločení v duchu „nespěchejte domů, záhy budete litovat“.

 

 

 

Probíhající výstavy:

 

do 9.7.           Adolf Born „Historie pro pokročilé“ – výstava 30 autorových prací, jedná se průřez tvorby od šedesátých let do současnosti (r. 2010). Na výstavě uvidíte techniku litografie a lepty. K vidění jsou také některé z ilustrací knih, např. M. Macourka (Hovory s Bornem), B. Brechta (Matka Kurář), Goethe (Pohádky), W. Shakespeare (Sen noci svatojánské). Výstava je prodejní z jedné třetiny. Pan Born vystavuje na zámku již potřetí.

 

do 31.7.         Jiří Kolbaba „PEOPLE“ – výstava představuje mnoho desítek emotivních snímků, které dokumentují četná etnika z celé planety. Portréty lidí, které jsou na zámku vystaveny, si pan Kolbaba v davu vyhledává a snaží se je zachytit v dobrém světle, v neobvyklé situaci a v přirozeném prostředí. Make-upem je pro něho prach, pot, námraza či dešťová voda.

 

Otevírací doba zámku v měsíci červnu 2010 - denně  9 - 17 h