Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Divadelní předplatné
Divadelní předplatné PDF Tisk Email
Středa, 16 Září 2009 10:24

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ
2. polovina roku 2009 – Abonentní sk.A/1 a A/2

úterý 22. 9. 2009

v 19 hod. – I. předst. sk.A/1, středa 23. 9. 2009 v 19 hod. – I. předst. sk.A/2
DIVADLO NA JEZERCE PRAHA
Nikolaj Vasiljevič Gogol: ŽENITBA

Hrají: Barbora Hrzánová, Miluše Šplechtová, Věra Kubánková, Tereza Němcová, Radek Holub, Marek Taclík, Jan Hrušínský, Miroslav Vladyka, Zdeněk Hruška, Martin Sitta / Roman Štabrňák, Režie: Lukáš Hlavica

Mezi klenoty světové divadelní komedie patří bezesporu hra ruského dramatika a spisovatele Nikolaje Vasiljeviče Gogola „Ženitba“. Tragikomedie o námluvách plné groteskních situací, v níž nechybí typická Gogolovská ironie. V hlavní roli Agáty, o niž se ucházejí čtyři nápadníci, exceluje Barbora Hrzánová.

 
středa 4. 11. 2009 v 18 hod. – II. předst. sk.A/1, čtvrtek 5. 11. 2009 v 18 hod. – II. předst. sk.A/2
DIVADLO POD PALMOVKOU PRAHA
Robert Bolt: AŤ ŽIJE KRÁLOVNA !
Hrají: Jitka Čvančarová j.h., Zuzana Slavíková, Rudolf Jelínek, Miloš Kopečný,
Jan Teplý, Rostislav Čtvrtlík / Karel Vlček, Ivo Kubečka, Ondřej Kavan / Jan Konečný j.h., Radek Zima / Martin Stránský j.h., Jan Révai, René Přibil, Ivan Jiřík, Luděk Nešleha / Ladislav Županič j.h., Jiří Havel / Jan Skopeček, Otto Rošetzký, Aleš Alinče ad.
Režie: Petr Kracik

Duel dvou královen napsaný podle skutečných událostí. Anglická královna Alžběta I. a skotská královna Marie Stuartovna bojují o moc, čest, lásku a nakonec i o holý život. Tragikomické a nadčasové  podobenství o vzestupu a pádu i pomíjivosti pozemských věcí a neuchopitelnosti těch ostatních.

úterý 24. 11. 2009 v 19 hod. – III. předst. sk.A/1, středa 25. 11. 2009 v 19 hod. – III. předst. sk.A/2
ČINOHERNÍ KLUB PRAHA
Georges Feydeau: DÁMSKÝ KREJČÍ
Hrají: Milan Mikulčík / Ondřej Sokol, Radek Holub, Mahulena Bočanová,
Barbora Seidlová, Jaromír Dulava, Matěj Dadák, Jitka Ježková / Zuzana Norisová / Antonie Talacková, Dana Černá, Jana Břežková, Diana Šoltýsová / Markéta Stehlíková / Kristína Farkašová
Režie: Martin Čičvák

Georges Feydeau bývá pokládán za dovršitele vaudevillu, a zároveň za zakladatele moderního pojetí situační komedie. Jeho divadlo vychází z každodenních situací, které jsou všemi akceptovatelné, dovádí je však k nesnesitelnosti, k nejzazšímu extrému. Feydeauovy postavy přitom nejsou nikdy samoúčelně směšné samy o sobě, ale teprve v situaci, do níž je vrhl autor. Hrát Feydeaua znamená totální herecké zaangažování, fyzické i psychické, v každém okamžiku divadelního představení.

 

Aktualizováno Středa, 16 Září 2009 11:44