Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Jak je to s digitalizací kina?
Jak je to s digitalizací kina? PDF Tisk Email
Pátek, 27 Květen 2011 06:40

Před nedávnem proběhla zpráva, že se bude třebíčské kino Pasáž digitalizovat. Protože v rozpočtu města na tuto investici nebyly peníze, zastupitelstvo schválilo rozpočtové opatření. Městské části Pocoucov sebralo 3,1 miliónu korun určených na odkanalizování a přesunulo je právě na digitalizaci. Kromě technického zlepšení byl podpůrným argumentem příspěvek 800 tisíc podpůrného fondu české kinematografie.

Jenomže skutečnost je poněkud jiná. Rada města nyní schválila uzavření smlouvy na digitalizaci kina se společností AV MEDIA z Prahy. Cena je však mnohem vyšší. Podle sdělení představitelů města činí 5, 630 miliónu! Tedy i s dotací téměř o dva milióny více. Proto překvapilo prohlášení místostarosty Pavla Pacala (Pro Třebíč), že částka je v souladu s rozpočtem.

 

Ředitelka Městského kulturního střediska Jaromíra Hanáčková (Pro Třebíč) potvrdila, že cena vstupenek na 3D filmy bude značně vyšší, než na jakou jsou nyní diváci zvyklí. Bude v rozmezí 120 až 150 korun. „Distribuční společnost v tomto případě sama stanovuje cenu vstupenek. Můžu diváky ujistit, že MKS si „nepřirazí“, když, tak jen minimálně,“ tvrdila Hanáčková.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 13 Červen 2011 13:14