Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury 16. Veletrh muzeí v M. Budějovicích
16. Veletrh muzeí v M. Budějovicích PDF Tisk Email
Úterý, 24 Květen 2011 06:57

Veletrh muzeí patří k tradičním a hojně navštěvovaným akcím. Muzeum Vysočiny Třebíč jej pořádá 25. a 26. května již po šestnácté. Kromě prezentace či výstav muzeí a firem nabízí tradičně i program seminární.

Z provozních důvodů se i 16. veletrh koná v pobočce Muzea Vysočiny Třebíč – Muzeu řemesel Moravské Budějovice. Tento ročník bude věnován tématu „Muzea a výstavy s tématy okruhu tradiční lidové kultury“. Kromě ukázek výstav s touto tématikou, bude jeho součástí seminář pojatý formou workshopu. Jeho vedení se ujme architekt a scénograf akad. arch. Jan Polášek žijící trvale ve Švédsku, který realizoval řadu úspěšných muzejních expozic u nás i v zahraničí (např. Musaion – národopisná expozice Národního muzea). Cílem veletrhu je shromáždění a prodiskutování zkušeností odborných institucí věnujících se péči o tradiční lidovou kulturu – konkrétně oblasti prezentace témat tradiční lidové kultury pomocí výstav s cílem nalézt její nejúčinnější formy. Pořadatel opět usiluje o skutečný veletrh muzejních myšlenek.

 

Ke společenské části veletrhu bude také již tradičně patřit večer s lidovou hudbou. Součástí druhého dne veletrhu bude i odborná exkurze do spolupracujícího Vlastivědného muzea v rakouském Kautzenu.

Jaroslav Martínek

 

Aktualizováno Sobota, 28 Květen 2011 07:38