Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Koncert Děti dětem již poosmé
Koncert Děti dětem již poosmé PDF Tisk Email
Úterý, 10 Květen 2011 07:06

Již zítra, ve středu 11. května v 17 hodin v divadle Pasáž zahrají, zazpívají a zatančí „Děti dětem“. Koncert pořádá třebíčský Rotary klub za koordinace svého agilního člena Franka Spekhorsta ve spolupráci se ZUŠ Fórum a stovkami mladých hudebníků z domova i ze zahraničí.
Jako každým rokem i letos vystoupí na 400 dětí z Třebíče, které doplní mladí až z Norska. Účast přislíbily děti z obdobné školy ve Skien. Novinkou bude i vystoupení třebíčského dětského sboru Slunko. Programem bude provázet Velký třebíčský cirkus Milana Ošmery. Jak už se stalo tradicí, účinkující předvedou společně některé skladby. Letos si připravili Eurovision Tune, Já budu chodit po špičkách a Dej mi víc své lásky. Na závěr, také již tradičně, provedou v obrovském sboru všech účinkujících skladbu Sailing. Koncert bude opět benefiční. Účelem je získat prostředky na nákup přístroje na podpůrné dýchání novorozenců CPAP pro dětské oddělení třebíčské nemocnice. Jeho cena je 422 000 korun. Ani výtvarný obor ZUŠ Fórum nepřide zkrátka, dostane nový výtvarný lis, darovaný partnerským klubem třebíčských rotariánů, Rotary klubem Rothenburg o. d. Tauber z Německa. Dobrovolné vstupné Rotary klubu Třebíč umožní uspořádat mezinárodní letní tábor mládeže.
Čestnými hosty budou vedle past guvernéra distriktu 2240 Rotary International Františka Ryneše a rotariánů ze zahraničí a z Česka i starosta města Pavel Heřman (HZNR!) a ostatní radní Třebíče. Přijede hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a senátor Vítězslav Jonáš. Ze zahraničí to budou J.E. holandský velvyslanec Jan Henneman, J.E. norský ambassador Jens Eikaas, dále nizozemský honorární konzul Uttendorfský a zástupci rodiny Waldsteinů z Vídně.

Tibor Szabó

Aktualizováno Čtvrtek, 12 Květen 2011 08:25