Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Koncert JOSEFA FOUSKA „BEZ NÁHUBKU“
Koncert JOSEFA FOUSKA „BEZ NÁHUBKU“ PDF Tisk Email
Úterý, 29 Březen 2011 06:26

Recitál svérázného básníka, písničkáře a humoristy Josefa Fouska, dlouholetého člena divadla Semafor a divadla Jiřího Grossmanna.

Kladenský rodák a patriot rozdává životní moudrost s humorem a laskavostí. Fouskovy písničky oplývají specifickou lyrikou, ve svých vzpomínkách často zabrousí do mladistvých let. Je autorem aforismů a humorných románů, vydal knížku s názvem Fouskovy skoropohádky, kde vypráví svým typickým humorem neuvěřitelné pohádky, určené dětem i dospělým. On sám o svém díle říká: „Svým dětem a vnukům jsem vyprávěl a vyprávím své vlastní pohádky, neboť na pohádky, které jsem slyšel v dětství, jsem z velké části zapomněl.“

Oblibu obecenstva si získal svými pravidelnými nedělními Dobrými rány s Českým rozhlasem. Josef Fousek píše také texty pro naše přední zpěváky, např. oblíbená skladba z repertoáru Petra Spáleného „Až mě andělé“, pochází z jeho autorské dílny.

 

Nenechte si ujít koncert plný optimismu, humoru a dobré nálady, které rozdává Josef Fousek ve svých písních a vyprávění.

Středa 30. března 2011 v 19.00 hod., Národní dům Třebíč
Zbylé vstupenky v ceně 140,-Kč jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a v Informačním centru Malovaného domu v Třebíči – tel.: 568 610 021. www.mkstrebic.cz
Ivan Přibík

Aktualizováno Čtvrtek, 31 Březen 2011 06:50