Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Opět koncert Rotary s dražbou
Opět koncert Rotary s dražbou PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Prosinec 2010 06:42

Počátek předvánočního času každoročně předznamenává dobročinný koncert třebíčského Rotary klubu, který je neodmyslitelně spojený s dražbou uměleckých děl regionálních autorů. Ani letos tomu nebude jinak. Zítra v úterý 7. prosince se v 18 hodin již po šestnácté rozzáří vánoční výzdoba a zazní adventní a vánoční hudba.

Kamenný sál, tradiční místo konání, je již kvůli celkové rekonstrukci zámku mimo provoz. Koncert se tedy uskuteční v náhradních prostorách, jmenovitě v předsálí kongresového centra Pasáž. Troufám si tvrdit, že to nebude na závadu. I program bude tak trochu netradiční. Poslechneme si cimbálovou muziku Orchestru lidových nástrojů z Brna pod vedením primáše Lubomíra Graffa.

 

Výtěžek aukce bude věnován na podporu humanitárních projektů Rotary klubu Třebíč. Ten dlouhodobě podporuje zejména městský stacionář pro mentálně postižené děti a mládež na Družstevní ulici a dětské oddělení třebíčské nemocnice. Celkový přínos rotariánů dávno přesáhl šest miliónů korun. Doufejme, že i letos bude dražba úspěšná. Příznivci cimbálky, postižených dětí a Rotary jsou srdečně zváni.

Rotary klub v Třebíči letos oslavil 15 let od svého založení. Mezi zakládající členy patřila celá řada významných osobností našeho města. Jmenujme alespoň básníka a výtvarníka Nováka, muzikologa Otomara Urbana, tehdejšího a současného starostu města Pavla Heřmana nebo mluvčího JE Dukovany Petra spilku.

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 08 Prosinec 2010 06:22