Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z kultury Přehled kulturních akcí v Náměšti v prosinci
Přehled kulturních akcí v Náměšti v prosinci PDF Tisk Email
Středa, 01 Prosinec 2010 07:57

28.11. -3.12.

výst.síň Stará radnice

Výstava Patchworku

Výstava patchworkových výrobků spojená s prodejem. Pořadatel: MěKS.

 

 

 

3.12.

Masarykovo nám., cca 14.00 hod.

POD VÁNOČNÍM STROMEM

Přijďte za námi slavnostně rozsvítit vánoční strom na náměstí, shlédnout živý Betlém, zazpívat si koledy, podpořit děti ze školek a škol v jejich vystoupení, koupit něco drobného na vánoční tržiště, občerstvit se čajem, svařáčkem, nebo grogem, vyzkoušet si vánoční zvyky a obyčeje, navštívit peklo nebe a hlavně... přivítat Vánoce! Pořadatel: MěKS, DDM Radost a ZUŠ v Náměšti nad Oslavou

 

4.12.

sokolovna 14 hod.

Mikulášský karneval

Diskotékový karneval pro všechny děti plný her a soutěží. Vstupné: děti 30,- Kč, dospělí 40,- Kč. Občerstvení zajištěno. Pořadatel: DDM.

 

4. - 5.12.

11. - 12.12.

18. - 19.12.

Galerie 12

Prodejní výstava v Galerii 12

Prodejní výstava grafiky, obrazů, kovových objektů, skleněných objektů, stříbrných šperků, bronzových soch, keramiky atd. Otevřeno: sobota - neděle 10 - 12, 13 - 17 hodin. Mimo otevírací dobu tel. 724 301 621.

 

5.12.

zámecká knihovna 17.00 hod.

ZÁMECKÝ ADVENTNÍ KONCERT

V programu z děl barokních skladatelů se představí vokální soubor Musica animata Humeris z Třebíče, Cordial string quartet z Náměště nad Oslavou a sólisté Ivana Šedová - soprán, Richard Šeda - cink a Marek Buš - varhany.

V první části programu zazní duchovní skladby pro soprán, cink a varhany z doby přelomu 16. a 17. století, druhá část koncertu bude patřit Johannu Sebastianu Bachovi a jeho poměrně náročnému Motetu pro sóla, sbor a orchestr Jesu meine Freude (Ježíši, má radosti) e moll, BWV 227.

Pořadatel: Státní zámek Náměšť n. O.

 

9. 12.

sokolovna 17.00 hod.

Mikulášování

Letecká základna v Náměšti nad Oslavou zve všechny děti a rodiče na velkou výpravnou a bohatě kostýmovanou předvánoční show výlet do světa pohádek a pohádkových postav dostávají z pohledu Mikuláše a jeho přátel zcela jiný podtext a vedou k řadě komických situací, které jsou dováděny ad absurdum hašteřivým čertem a smířlivým Andělem. Vstup zdarma. Pořadatel: Letecká základna Náměšť n. Osl.

 

10. 12.

sokolovna 21 hod.

D'n'B session vol. 17 & volume doprava…

Blíží se vánoce a k nim již od nepaměti patří různé tradice a zvyky. Pouštění ořechů, lití olova, lití rumu, hledání hvězdy

v jablíčku a tatínka na Růžku… A Sokolisti samozřejmě nemůžou zůstat stranou. I letos pro vás připravujeme předvánoční večer plný drumu, rumu a zlomeného beatu ve všech polohách. To vše zabalené do klasického prostoru náměšťské sokolovny, která bude svátečně nasvětlena a nazvučena tak jak jste zvyklí. A dárků? Těch bude víc jak dost… Vstupné: 100,- Kč. Pořadatel: Sokolisti.

 

10. - 19. 12.

výstavní síň Staré radnice

Výstava MŠ v Náměšti: Vánoce

Výstava prací dětí obou mateřských škol v Náměšti nad Oslavou. Pořadatel: MěKS.

 

11. 12.

10.00 - 15.00 hod., areál firmyHabitat

VÁNOČNÍM BIOJARMARK

Prodej výrobků VYSOČINA regionální produkt, ochutnávka výrobků VYSOČINA regionální produkt, prezence a prodej přírodní kosmetiky, včelích produktů, koření, sušené ovoce, výrobky zdravé výživy, jogurty a sýry z rodinné farmy, ručně dělané šperky, keramika, výrobky z ovčí vlny, textilní a dekorativní výrobky, patchworkové výrobky aj. Ukázky a možnost vyzkoušení z řemeslné výroby jako je pletení košíků, drátování, paličkování, předení, tkaní, filcování, malování na hedvábí, (v budově Zahradního centra). Ve 13.30 hodin vystoupení tanečního kroužku „Křemínek“ (v budově Zahradního centra) a ve 14.00 hodin program pro děti „ Vánoční hudební pohádečka o čertovi Hudralovi“ účinkuje „DIVADLO PARAVÁNEK“ (v budově Zahradního centra). Pořadatel: Agentura ZERA, Náměšť n. O.

 

13. 12.

kaple sv. Anny

Zlatá brána

Pásmo vánočních koled a obyčejů, předání dárků pro děti mateřských škol. Účinkují studenti a učitelé ZUŠ. Pořadatel: MěKS a ZUŠ Náměšť n. O.

 

17. 12.

sokolovna 17.00 hod.

Předvánoční vystoupení

V programu se představí žáci hudebního a tanečního oboru Základní umělecké školy v Náměšti nad Oslavou. Pořadatel: ZUŠ.

 

18. 12.

Lyžařský zájezd STUHLECK

Bikeklub Sokolisti pořádá klubový lyžařský zájezd do STUHLECK 700 - 1640 m n.m. Více informací o lyžařském středisku na http://www.stuhleck.com/ a více informací o zájezdu na www.sokolisti.org.

 

18. 12.

sokolovna 22.00 hod.

OLDIES DISKOTÉKA

Pořádá ag. Music Production

 

19. 12.

kostel sv. Jana Křtitele 16.00 hod.

Adventní koncert žáků ZUŠ

V programu se představí žáci hudebního oboru a pěvecký sbor Základní umělecké školy v Náměšti nad Oslavou. Pořadatel: ZUŠ.

 

25. 12.

kostel sv. Jana Křtitele 18.00 hod.

Vánoční koncert

Česká mše vánoční "Hej mistře" od J. J. Ryby v podání: soprán: Julie Kovárová, alt: Veronika Hrůzová, tenor: Marek Buš, bas: Karel Tomek, hraje: Cordial strin quartet, umělecký vedoucí: Jakub Lojda. Dále zazní A. M. z Otradovic, G. F. Händel, P. Ulrich, světové a české koledy, zpívat bude Chrámový soubor JA.S + hosté. Vstupné dobrovolné. Pořadatel: Farnost Náměšť nad Oslavou.

 

25. 12.

sokolovna 22 hod.

VÁNOČNÍ OLDIES DISKOTÉKA 

Pořádá:  ag. Music Production

 

26. 12.

kostel sv. Jana Křtitele 17.00 hod.

Vánoční koncert komorního smyčcového orchestru CANTORUM

Vánoční program komorního smyčcového orchestru ZUŠ a hostů. Pořadatel: ZUŠ.

 

16. 01.

kostel sv. Jana Křtitele 17.00 hod.

Novoroční koncert RICHARDA SAMKA

Agentura GLOBART ve spolupráci s MěKS uvádí Novoroční koncert náměšťského rodáka RICHARDA SAMKA  s Moravských klavírním triem. Na programu budou skladby W. A. Mozarta, G. Verdiho, A. Dvořáka a dalších. Vstupné: 80,- Kč / studenti a důchodci 50,- Kč.