Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Tak s barvou ven. Kdy bude most hotov?
Tak s barvou ven. Kdy bude most hotov? PDF Tisk Email
Neděle, 05 Únor 2017 16:54

Scénka jako z akčního filmu se odehrála ve středu na staveništi mostu, který bude spojovat levý a pravý břeh Jihlavky. Už je mimo provoz téměř rok. K uzamčené bráně opuštěného staveniště dorazilo auto z krajského úřadu. Přímo před zraky spolupracovníka naší redakce z něho vyskočili dva úředníci a na informační tabuli přelepili termín dokončení. Už neplatí duben, ale květen.

O tom, proč nebude dodržen původní termín, to je listopad 2016, kolují nepodložené pověsti. Jedna z nich tvrdí, že první předělávka projektu byla vyvolána tím, že v něm chyběly trubky horkovodu. Potom se zjistilo, že podloží v projektu neodpovídá skutečnosti. Pak měla problémy projekční firma. Potom … Ale co na tom záleží?

 

Když se lídr opozice Jaromír Barák na jednání podzimního třebíčského zastupitelstva pídil po relevantní informaci, dostalo se mu pokárání od zastupitele Milana Šťastného. Studium na mostaře prý trvá pět let, tak co se odvažuje ptát, když je „jen“ ekonom? Poté znovu upadl do obvyklé letargie, způsobené bůh ví čím.

Nejnovější posun termínu vyvolal i naši zvědavost. Odborník z krajského úřadu, který je se stavbou dobře obeznámen, byť není studovaný mostař, je skeptický. „Jak já to vidím, ani květen nebude pravda. Odhaduji to na polovinu roku,“ sděluje pod podmínkou anonymity.

Možná by mohl termín upřesnit Milan Šťastný. Jistě tomu rozumí, když se uchází o městské zakázky v rozporu se svým předvolebním slibem. I jemu „antibabiš“ zatne tipec. Občan – volič bude dál nesmyslně objíždět město, obchodníci sčítat ztráty a politici krčit rameny. Oni přece nic, oni muzikanti.

František Ryneš

 

Aktualizováno Pondělí, 06 Únor 2017 09:31