Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Raper Teplý u odvolacího soudu neuspěl
Raper Teplý u odvolacího soudu neuspěl PDF Tisk Email
Pátek, 12 Únor 2016 14:30

Vražda z posledního dne roku 2014 zůstala vraždou. Původní verdikt i délku trestu na 11,5 roku pro Marka Teplého potvrdil Olomoucký vrchní soud. Silvestrovské ráno tehdy velmi opilý útočník ukončil hádku brutálním zákrokem nožem zezadu na šestatřicetiletého soka. Podle obhájce Rostislava Kováře se jednalo o běžnou hospodskou rvačku, obžalovaný měl bohužel nůž, který použil.

U soudu se obhájce Kovář seč mohl snažil dosáhnout překvalifikování vraždy na ublížení na zdraví s následkem smrti. Předseda senátu vrchního soudu Libor Losa označil lovecký nástroj s 30 cm dlouhou čepelí za vražednou zbraň. Dle jeho poznatků Teplý věděl co s ním dělá alkohol a přesto byl ozbrojen.

Svědkové událost popsali takto. Hádka začala v baru Sandra a po slovních útocích, které podle svědků vyprovokoval právě Teplý, pokračoval bitkou na ulici. Když se napadený otočil a chtěl z boje odejít, vytáhl „frajer“ dýku a bodl jej do zad. Přes důležité orgány přeťal v krajině břišní tepnu a napadený vykrvácel i přes rychlou pomoc záchranářů.

Soudce také zmínil jeho učinkování v kapele Masový wrazi. Poznamenal, že pokud se dotyčný stylizoval do role tvrďáka, který zpívá o ubližování a vraždách, včetně videa, kde se právě chvástá oním zabijáckým nožem, není možno říci, že to nemá souvislost s případem. Na druhou stranu může být mladý vrah rád, že dostal trest u dolní hranice, která je od 10 do 18 let. Zavražděnému to život nevrátí, ale pro mnohé příbuzné bude alespoň zpráva o spravedlnosti znamením, že takové činy je potřeba tvrdě trestat. A že se po nějakou dobu s tímto člověkem nepotkají v ulicích Třebíče.

Jan Zeman