Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Divoká rozlučka s prázdninami na Ibize
Divoká rozlučka s prázdninami na Ibize PDF Tisk Email
Pondělí, 01 Září 2014 07:10

Již delší dobu bylo veřejným tajemstvím, že v rámci hudební produkce v diskotéce Ibiza v bývalé cihelně u Třebíče pijí nezletilí alkohol a užívají drogy. Diskotéka tam funguje již rok a problémy se množí. Přestěhovala se sem z Mikulovic. Policii už došla trpělivost s častým řešením opilství mladistvých a v pátek po desáté hodině večer provedli v podniku razii. Auty přijelo asi 25 příslušníků pořádkové a cizinecké policie včetně psovoda a také strážníci městské policie. Velitelem největšího policejního zásahu v posledních letech byl třebíčský policista Martin Husa. Obklíčili rozsáhlý objekt diskotéky, aby nikdo nemohl uprchnout. V té době se na diskotéce bavily asi tři stovky návštěvníků.

Policejní mluvčí Jana Kroutilová k výsledkům razie uvedla: „Odhalili pětadvacet osob mladších osmnácti let, které byly pod vlivem alkoholu. Z tohoto počtu bylo dvanáct dívek a třináct chlapců. Mezi podnapilou mládeží byla jedna osoba čtrnáctiletá, sedm patnáctiletých, jedenáct šestnáctiletých a šest sedmnáctiletých. Z pětadvaceti podnapilých mladistvých přesáhla u čtyř z nich hodnota naměřeného množství alkoholu jedno promile, u deseti se pohybovala mezi půl a jedním promile alkoholu, u zbývajících jedenácti bylo množství alkoholu menší než půl promile. Nejmladší podnapilé dívce bylo čtrnáct a při dechové zkoušce jí policisté naměřili hodnotu 0,11 promile alkoholu, u podnapilých chlapců byl nejnižší věk patnáct let a policisté v podniku odhalili čtyři, u těchto hochů naměřili hodnoty od 0,43 do 1,03 promile alkoholu. Největší množství alkoholu měl šestnáctiletý chlapec, u kterého policisté naměřili hodnotu 1,52 promile. O trochu méně alkoholu, 1,45 promile, nadýchal o rok starší hoch. Z dívek měla největší množství alkoholu šestnáctiletá slečna, které policisté naměřili hodnotu 0,87 promile.“ Policejní pes objevil také v jedné z bund v šatně trávu. Smutné je, že mezi účastníky byli i mladí sportovci.

Policie dala všem dětem fouknout, kdo nadýchal, musel do hloučku stranou a zavolat rodičům, aby si ho vyzvedli.

Diskotéka Ibiza na cihelně patří budějovickému podnikateli Rostislavu Pikartovi. Ten se nařčení z podávání alkoholu nezletilým brání. Také děti zatloukali, že by jim obsluha podávala alkohol. Nikdo nic, všichni muzikanti.

Dvacetiletá Petra prý před časem v Ibize byla a se svými dojmy se svěřila našemu serveru. „Už nikdy! Děti tam konzumují alkohol běžně, zpijí se do němoty, válejí se vevnitř, venku a na toaletách, zvracejícím děvčatům kamarádky drží vlasy. U baru je běžně k mání extáze, o trávě vůbec nemluvím. Nevěřím tomu, že policajti chytli tak málo opilých a že nenašli mnohem víc trávy“, říká Petra a z jejího líčení je znát nedůvěra k razantnosti policejního zásahu. Buď se o něm osazenstvo dozvědělo předem, nebo se mnohým podařilo uniknout.

Poměry v Ibize ostře kontrastují s poměry v ostatních třebíčských zábavních podnicích, například na Znojemce. Zde si obsluha dává dobrý pozor, koho do podniku vpustí. Mladiství se proto stěhují tam, kde mají šanci ukojit touhu po zakázaném ovoci. Uvidíme, jaké důsledky vyplynou z páteční policejní akce.

František Ryneš