Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy S prominutím 18. července
S prominutím 18. července PDF Tisk Email
Pátek, 18 Červenec 2014 09:05

Už jsme referovali o tom, že koncem volebního období se množí podivné přidělování městských zakázek. Pilným sběračem vavřínů je zejména firma Kapucín, která na jaře získala během čtvrt roku dvě velké zakázky města. Po rozhledně s infocentrem je to stavba městského Domu dětí a mládeže v areálu bývalého BOPO v Borovině.

Scénář je vždy podobný. Do soutěže se přihlásí určitý počet firem, radnice však podstatnou část z nich vyloučí. Prý nesplnily podmínky zadání. V průběhu soutěže však bývá zadání měněno, a to v podstatných bodech. To nelze stihnout během pár hodin. Vzbuzuje to podezření, že o změnách mohla včas dozvídat jen část uchazečů, zatímco „nežádoucí“ by museli stále viset na internetu.

Nejnověji firma Kapucín získala další lukrativní městskou zakázku. Úprava místní komunikace Poušov včetně křižovatky s ul. Račerovická. I zde předcházelo vyloučení hned tří ze sedmi uchazečů. A pak byla zakázka „přiklepnuta“ opět Kapucínům, kteří mají svého zástupce Martina Bambuse Svobodu v radě města. Zákon prý nebyl porušen. Právník Transparency International soudí, že v podobných případech jde o evidentní konflikt zájmů. Vedení třebíčské radnice je jiného názoru. Morálka a svědomí je dvojici Pavel Heřman (přeběhlík z HZNR!) – Pavel Pacal Pacal (Pro Třebíč), s prominutím, úplně fuk.

František Ryneš