Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Ivo Uher žádá o opravu
Ivo Uher žádá o opravu PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Březen 2014 07:22

Na článek o prodloužení hazardu v Třebíči dostala redakce řadu reakcí. Vesměs s komentářem iHoNem.cz občané souhlasí. Až na dvě výjimky. O tiskovou opravu požádal bývalý starosta Ivo Uher (zvolený za ODS) v pátek 21. března prostřednictvím třech mailů. První z negativních reakcí tedy uveřejňuji bez korektury ihned po svém návratu ze zahraničí.

František Ryneš, šéfredaktor

"Obracím se na Vás s žádostí, abyste mě neuváděl jako přeběhlíka, a už vůbec ne k BoBo straně. Že jsem za ně kandidoval ve volbách do PSP ČR je sice fakt, ale nikdy jsem byl, nejsem, ani nebudu jejich členem. Nejsem ani členem jiné politické strany. Žádám Vás tedy o opravu. A co se týče toho expresivního vyjádření, kde jste naprášil Vláďu Malého na základě toho, co jsem Vám řekl, no, asi Vás to baví, to se všeobecně ví.

Tímhle, co jste napsal, jste mě přesvědčil, že nemá smysl s Vámi vůbec komunikovat. Jste prostě zákeřný člověk a oba víme, že to, že mně zavolal Vláďa Malý, nemělo zásadní vliv na to, jestli ta vyhláška prošla nebo ne. Zásadní vliv mělo to, že jsem věděl (ostatně, psal jste to i vy), že je ve hře rozhodující 14. hlas. Když jsem se od Vládi dozvěděl, že jsem zřejmě poslední reálná možnost, prostě jsem o to víc zvážil, co je pro město menší zlo, a že na mně bude záviset, jestli město ty peníze v příštím roce mít bude a nebo ne. Byl jsem ale i předtím připraven být i 15. nebo vyšším hlasem v pořadí pro podporu vyhlášky. Kdyby se jednalo o 5 milionů, tak to je něco, co je v rámci fluktuace daňových příjmů města, ovšem bezmála 20 milionů už je díra jako prase. Že jsem vám sdělil tu pikošku s Vláďou, bylo spíš pro pobavení, ne pro publikování. Nevím, jestli jsem to včera pochopil správně, ale vy hodláte kandidovat? I kdybyste se do zastupitelstva dostal, nemyslím si, že by s vámi někdo chtěl jít do koalice. Aktuálně jste v zásadě nepřítelem všech těch lidí, kteří tam sedí. Kromě jedné výjimky, ale to v koalicích nestačí. A vlastně už jste si to zažil u své ženy.

A co se týče změny zaměstnání, s TEDOMem jsem se na vlastní žádost rozešel už koncem září 2013, s tím, že jsem standardně 2 měsíce předtím dal výpověď. Od té doby jsem pouze OSVČ a teď, jak jsem Vám říkal, nastupuji do nového zaměstnání. S místní politikou ty důvody mé výpovědi podané posledního července 2013 neměly nic společného.

Takže prosím nespekulujte nad nesmysly - to je opravdu irelevantní, psát něco o změně zaměstnání, když už v zaměstnaneckém poměru nejsem půl roku.

Ivo Uher"