Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Tomu dala, tomu ne
Tomu dala, tomu ne PDF Tisk Email
Neděle, 10 Listopad 2013 00:00

Diskotéka Znojemka club už zase přišla o výjimku z „rámusové vyhlášky“. Minulé vedení radnice totiž protlačilo zastupitelstvem vyhlášku, podle níž musí i o víkendu hudební produkce končit před půlnocí. Diskotéky a jiné podniky si však mohou požádat o „výjimku“ a provozovat hudební produkci až do kuropění. Město ale výjimku nemusí povolit a toto nepovolení ani nemusí zdůvodnit. „Na výjimku není právní nárok,“ tvrdí starosta Pavel Heřman (HZNR!).

Mezi třebíčskými diskotékami panuje dosti tvrdá konkurence. Návštěvníci nočních podniků ubývají s tím, jak se mládež stěhuje z města pryč a jak se snižuje její kupní síla. Radnice výjimku uděluje na čtvrtletí. A Znojemce ji nyní neudělila, rada totiž ve věci žádosti provozovatele nerozhodla nijak. V praxi to znamená, že hudební produkce v nejmodernějším třebíčském podniku koncem listopadu končí.

 

Starosta  Heřman nebyl schopen neudělení zdůvodnit. Prý si stěžují občané. Vedení města sice kvituje, že už před podnik nezajíždějí taxíky a nebouchají dveřmi, že ani nedochází k překročení norem hluku. Prý však návštěvníci ruší hovorem, když jdou ven kouřit. „Nejsem situaci schopen právně osvětlit,“ tvrdí Heřman. Rada prý počítá s tím, že se provozovatel odvolá. Výsledek odvolání není schopen předjímat.

Neodbytně se vkrádá myšlenka, že někdo čeká na „sponzorský dar“. Situace se totiž po několika měsících opakuje, i když provozovatel učinil řadu opatření podle přání radnice. V každém případě nejasná pravidla toto podezření na korupci umocňují.

František Ryneš