Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Další podivná směna
Další podivná směna PDF Tisk Email
Středa, 30 Říjen 2013 08:50

O to, že město Třebíč jde podezřele „na ruku“ podnikateli Richardu Horkému, referuje nejen náš server, ale i např. iDnes. Nyní se rada snaží protlačit zastupitelstvem směnu zhruba stometrových pozemků ve vlastnictví města s pozemky firmy Atom. Majitelem hotelu Atom je právě podnikatel Richard Horký.

Město v létě realizovalo diskutabilní úpravu křižovatky ulic Jelínkova a Velkomeziříčská. Za tři miliony z rozpočtu města přibyl odbočovací pruh pro odbočení z Jelínkovy směrem do města. Průjezdnosti frekventované křižovatky to pomohlo minimálně. Zato posunutím zastávky MAD a následnou směnou pozemků si mohl hotel vytvořit 12 parkovacích míst. Je otázkou, zda se radnice nedopustila protiprávního jednání, protože realizace proběhla dávno před směnou.

 

Dobrým řešením problémové křižovatky by byla stavba jednoduchého kruhového objezdu. Podle dopravního odborníka by nevyšla o mnoho dráž a přitom by dokonale řešila průjezdnost křižovatky. Jenomže by se muselo zrušit několik parkovacích míst na městském parkovišti proti hotelu Atom. Ty aktuálně bezplatně používají hosté hotelu. A tak dobrý záměr zřejmě narazil. Řidiči dál budou ve špičce dlouhé minuty čekat, chtějí-li projet křižovatkou rovně nebo odbočit vlevo.

František Ryneš