Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Heřman, Pacal a spol. přihrají hazardu další milióny
Heřman, Pacal a spol. přihrají hazardu další milióny PDF Tisk Email
Pátek, 25 Říjen 2013 07:53

Rada města v čele se starostou Pavlem Heřmanem (HZNR!) a Pavlem Pacalem (pro Třebíč) chce zajistit provozovatelům hazardu v Třebíči další mamutí zisky. Navrhují totiž zastupitelstvu, aby schválilo novou vyhlášku o hazardu. Zákaz hazardu v Třebíči se tak odloží o rok, což přinese provozovatelům dvou stovek hracích automatů zisk desítek či stovek miliónů korun.

S návrhem úplně zakázat v Třebíči hazard přišla před třemi roky zastupitelka Marie Rynešová (HZNR!) a po její rezignaci ho vzal za svůj její nástupce Jaromír Barák (HZNR!). Jenomže vedení radnice bylo proti a tak byl zastupiteli schválen "kompromisní" návrh vyhlášky, která umožňovala provoz automatů až do roku 2015. Čekalo se, jak z toho Heřman vybruslí, aniž by vzbudil podezření na korupci. Nyní chce radnice v tichosti provoz o další rok prodloužit.

Argumentace Pavla Pacala je absurdní. Město má z hazardu ročně 15 miliónů, o které by přišlo. Zkrátka by přišli sportovci, neziskovky a kultura. Dalším důvodem prý je, že chybí centrální rozhodnutí státu v této věci. Rada nebere v úvahu negativní sociální dopad ani zločinnost.

Všechna města v okolí Třebíče již právě kvůli negativním dopadům hazard zakázala. Jmenujme alespoň Velké Meziříčí nebo Jaroměřice. Tak se stěhuje k nám. V mnohých městech se občané dožadují vypsání referenda o zákazu hazardu. Heřman s Pacalem se však tváří, jakoby šlo o normální slušné podnikání. Po úterním návrhu na prodloužení hazardu je těžko uvěřit, že nejde o korupci.

Uvidíme, kdo na čtvrtečním zastupitelstvu zdvihne pro nehorázný Heřmanův a Pacalův návrh ruku. Budou to i skauti Milan Šťastný (Kapucín-Břehy), Martin Bambus Svoboda (Kapucín-VV), Milan Zeibert (Břehy) nebo Bohumil Bobek (KDU-ČSL)? Nebo „politička zdravého města“ Marie Černá (TMD) a kulturní ředitelka Jaromíra Hanáčková (Pro Třebíč)?

Je nejvyšší čas, aby se občané začali řádění kmotrů bránit. Alespoň organizací petic. Tak vznikla petice proti skládce odpadu AVE, proti praktikám Richarda Horkého při rozkopání nového povrchu ulice a nově vzniká petice proti smradu a škodlivinám z výtopny na Nových Dvorech, také v majetku firmy Richarda Horkého.

Budeme čtenáře informovat.

František Ryneš