Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Záznamy ze zastupitelstva na webu nebudou
Záznamy ze zastupitelstva na webu nebudou PDF Tisk Email
Středa, 25 Září 2013 12:56

Před časem vzbudilo nevoli opatření radnice, podle kterého již na webu města nejsou umísťovány videozáznamy ze zasedání zastupitelstva. Podle starosty Pavla Heřmana (HZNR!) jsou sice pořizovány, ale na web jde jen zvukový záznam. Údajně je tomu tak proto, že jinak by se město vystavovalo nebezpečí pokut ze strany úřadu pro ochranu hospodářských údajů. To tvrdil na tiskovce města starosta Pavel Heřman. Stárnoucí politik i asi popletl slova a myslel osobní údaje.

Podle námi osloveného experta, bývalého poslance Petra Kužílka, je toto tvrzení nesmyslné. Jednání zastupitelstva je veřejné a každý se ho může zúčastnit a tudíž i zveřejnění záznamu nemůže žádného občana poškodit. Podle Kužílka jde o vážné narušení společenské kontroly volených zástupců.

 

Není bez zajímavosti, že zastupitelem je i advokát Michal Šalomoun (VV), jeden z největších odborníků právě na problematiku ochrany osobnosti. Proč s ním město opatření nekonzultuje? Odpověď starosty Heřmana byla kuriózní. „Není zaměstnancem města, tak s ním tuto problematiku neřešíme,“ děl bez uzardění Heřman.

Na minulém zastupitelstvu dostala za úkol prověření této problematiky tajemnice Simeona Zikmundová. Nic v tom dosud, alespoň podle Heřmana, neudělala. „Měla dovolenou,“ obhajoval ji Heřman. Důvod bude asi jinde. Buď tajemnice předloží lehce odborníky rozstřelitelnou analýzu nebo bude muset fabulovat.

František Ryneš