Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Skládka odpadů AVE se stěhuje
Skládka odpadů AVE se stěhuje PDF Tisk Email
Středa, 11 Září 2013 06:31

Podle sdělení starosty Třebíče Pavla Heřmana (HZNR!) během prázdnin proběhlo několik jednání se zástupci firmy AVE ohledně překladiště odpadů na ulici Okrajová. Nyní zástupci firmy AVE oznámili, že provoz současného překladiště odpadů v areálu na ul. Okrajová končí a firma chce od 01.12.2013 provozovnu přemístit do areálu firmy AGSTAV na ul. Hrotovická.

Provozovatel překladiště, společnost AVE, vypověděla nájemní smlouvu ve stávajícím areálu. Zároveň předložila krajské hygieně ke schválení provozní řád nového překladiště. Vyplývá z něho, že se zde budou po nezbytnou dobu skladovat i dosti nebezpečné látky, jako například oleje, chlorované tekutiny, výbušné látky nebo azbest. Hygiena již vydala se skládkou souhlasné stanovisko.

 

Zdá se, že silný tlak občanů, kterému se vedení města v čele s Pavlem Heřmanem a jeho zástupcem Pavlem Pacalem (Pro Třebíč) dlouho bránilo, slavil úspěch. I když se sklad nestěhuje mimo město, což by bylo jistě nejlepším řešením, alespoň nebude obtěžovat prachem, hlukem a zápachem okolní obyvatele.


František Ryneš