Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Kolem Atomu už se jezdí
Kolem Atomu už se jezdí PDF Tisk Email
Sobota, 31 Srpen 2013 06:52

Po zrekonstruované křižovatce u hotelu Atom začala ve středu 28. srpna dopoledne jezdit první auta. Mohla však jezdit už dříve, práce byly hotovy v polovině srpna. Jenomže se prý čekalo, až bude mít čas jednatel společnosti TTS Richard Horký, který projevil přání stříhat pásku před svým hotelem.

Vozovku otevřeli za město místostarostové Pavel Svoboda (dříve TOP 09) a Pavel Pacal (Pro Třebíč), za hotel Atom Richard Horký a za dodavatelskou firmu Klee její šéf Bohuslav Klee. "Souběžně s investicí města provedl na svoje náklady soukromý majitel hotelu Atom úpravy prostranství před vchodem do budovy. Na místě dřívějšího zbytečně velkého chodníku vzniklo malé parkoviště pro dvanáct osobních automobilů,“ sdělil tiskový mluvčí města Ivan Přibík.

Stavba za více než tři milióny korun vznikla bez dotace, výlučně z peněz města. Nový odbočovacího pruhu z Jelínkovy do Velkomeziříčské ulice však dopravní problém frekventované křižovatky řeší jen z části.

To připustil i vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina s tím, že osazení semafory se neuvažuje. Mnohem účelnější by tedy byl kruhový objezd, který by usnadnil také odbočení doleva a přejezd z Jelínkovy ulice do Modřínové. Nyní zde čekají auta i mimo špičku velmi dlouho.

Proč tedy kruhový objezd nevznikl? Radnice někdy tvrdí, že tam jsou nevhodné výškové poměry, jindy zase argumentuje havarijním stavem kanalizace, jindy zase velkými náklady. Proč nevadily v případě zbytečného „kruháče“ v Borovině?

Pravým důvodem je asi fakt, že kruhový objezd by částečně zasáhl do městského parkoviště, které bezplatně užívají hosté hotelu. A nebylo by možno zřídit zmíněné hotelové parkoviště, což umožnilo též posunutí zastávek MAD, opět za peníze města.

Nedostatečnost řešení se projeví v době rekonstrukce Podklášterského mostu. Vidina na komplexní řešení této křižovatky je touto rekonstrukcí vzhledem k proinvestovaným miliónům odsunuta mimo realitu.

František Ryneš