Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Mají už radnice dost
Mají už radnice dost PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Červen 2013 09:09

„My, níže podepsaní občané, bydlící v ulicích Okrajová, Kosmákova, Hrotovická, Březinova a dalších, se touto peticí obracíme na zastupitele města Třebíč se žádostí o urychlenou pomoc při řešení situace v areálu bývalého OSP, ve kterém firma AVE provozuje překladiště komunálního odpadu a mimořádně tak obtěžuje prachem, zápachem (s tím souvisejícím množstvím hmyzu), hlukem a v době dešťových srážek odtokem neznámé kapaliny na veřejnou komunikaci. Obáváme se, zda to nejsou kapaliny toxické. Navíc vytéká kolem transformátoru, kde nikdy předtím voda při dešťových srážkách netekla.“

Tak začíná petice rozzlobených občanů. Vadí jim, že vedení města, jmenovitě starosta Pavel Heřman (HZNR!), o problému ví už rok a nic nedělá. Při povolování překladiště mohlo město jeho vzniku zabránit, tehdy platná legislativa, na rozdíl od té současné, to dovolovala. Teď je podle petientů části vedení města problém sužovaných občanů lhostejný. Proto se peticí občané dovolávají přemístění páchnoucího prašného provozu mimo zastavěné území města.

 

Odvolávají se též na úvodník Třebíčského zpravodaje. Citují místostarostu Pavla Pacala (Pro Třebíč), který zde píše: „Město Třebíč je krásné místo k životu! Važme si toho a přispívejme k tomu každý jak nejlépe umíme a můžeme.“  Asi neumí nebo nemůže.
Je to výsměch. Plivnutí do tváře občanům. Vše vzbuzuje podezření, že mohou mít pravdu hlasy, které upozorňují na to, že firma AVE sponzoruje Heřmanův „rodinný“ operní festival, umožňuje oddílu baseballu, u jehož kolébky stál místostarosta Pavel Svoboda (dříve Top 09), umístit v areálu tréninkové odpaliště a že má firma být údajně personálně provázána s rodinou radní Jaromíry Hanáčkové (Pro Třebíč). Možná tomu tak není a vše je jen pomluva. Ale autoři petice zdaleka nejsou jediní, kteří si myslí, že by se jinak představitelé města v této kauze museli podstatně více angažovat.

František Ryneš