Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Dozvuky Pivních slavností
Dozvuky Pivních slavností PDF Tisk Email
Úterý, 17 Červenec 2012 06:29

I téměř čtvrt roku od pivních slavností má tato akce nepříjemné dozvuky. Už při povolování vzbudila rozpaky. Radní, kteří byli původně zásadně proti konání svátku pěnivého moku na Karlově náměstí, záhadně změnili názor.
Starosta Pavel Heřman (HZNR!) to pro sdělovací prostředky komentoval slovy: „Jestli jste investigativní novináři, zeptejte se na to Pacala a Hanáčkové.“ Narážel na to, že radní byli proti umístění ve středu města kvůli tomu, že prostor byl ohrazen a pořadatel vybíral vstupné. Právě tak však pivní slavnosti letos proběhly, což vzbudilo určité pochybnosti a podezření.

Pořadatel D.A.N. Produktion se v nájemní smlouvě zavázal, že kromě nájmu 70 tisíc dá stejnou částku do kulturních projektů. Nyní vyšlo najevo, že zřejmě nebyla splněna podmínka, že se dar musí týkat třebíčských neziskových organizací. Proto rada města vyzývá pořadatele, aby v souladu s nájemní smlouvou předložil návrh seznamu obdarovaných s uvedením darovaných částek. Jestli rada seznam neutajní, budeme o něm čtenáře informovat.
František Ryneš