Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Další kostlivec vypadl ze skříně
Další kostlivec vypadl ze skříně PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Březen 2011 07:57

Sídlo třebíčských městských strážníků prošlo rozsáhlou rekonstrukcí před pár lety. Práce v budově bývalé zubní polikliniky prováděla firma spojená příbuzenskými vztahy s bývalým starostou a později místostarostuo Milošem Maškem (ČSSD). Jenomže odvedená práce vykazovala řadu nedostatků. Minulé vedení s tím ovšem ze zřejmých důvodů neudělalo vůbec nic. Stav tehdy kritizovala opozice, zejména současný starosta Pavel Heřman. Z pozice člena kontrolního výboru objekt navštívil a zjistil, že přes několikeré navýšení ceny opravy do něj teče a vůbec vykazuje mnoho dalších nedostatků. Dodatečných 1,2 miliónu korun, o které oprava podražila, není podle Heřmana nikde vidět. Pak se do budovy přestěhovala městská policie.
Nyní se nové vedení radnice rozhodlo opravu budovy dokončit. Má to však háček. Bude nutno znovu vynaložit nemalé prostředky. Dokončení opravy bude stát dalších 5 miliónů korun. Má se opravit fasáda, provést odvlhčení a oprava děravé střechy. Letos by měly být tyto práce dokončeny. Cena za opravu však je vysoká. Celkem přijde na neuvěřitelných 17 miliónů korun.
Kdo za to může? Ptá se občan a volič. I když viník je znám, současný starosta Heřman s tím neumí nic udělat. "Firma zhotovitele je prodána. Nelze tedy vymáhat pokutu. Potvrzené vícepráce jsou věcí úředníků (radnice - pozn. red.), bylo to politické zadání." tvrdí dnes Pavel Heřman.
Příslušní úředníci však pracují na radnici dál. Opravdu nelze nikoho postihnout za to, že "pouze poslechl politické zadání" tehdejšího místostarosty? Bývalý majitel stavební firmy prodal společnost bílému koni. Podniká však vesele pod jiným firemním štítem dál. Radnice se tváří, že nic nemůže dělat. Ostatně, z cizího krev neteče. Občan zaplatí a bude mlčet. Nic jiného mu nezbývá.
František Ryneš 

Aktualizováno Pondělí, 04 Duben 2011 11:00