Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Kauza Nemocnice pokračuje
Kauza Nemocnice pokračuje PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Únor 2011 13:49

Jak už jsme vás informovali, bylo na Nemocnici Třebíč podáno trestní oznámení pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Konkrétně jde o gynekologicko porodnické oddělení, vedené primářem Václavem Žižlavským. Trestní oznámení podal otec mrtvého novorozence. Podle posledních zpráv měli dvě gynekoložky podezření na nestandardní průběh těhotenství. Poslaly ženu na hlubší vyšetření do nemocnice, odkud ji však propustili domů. Za dva dny již žena v třebíčské porodnici porodila mrtvé miminko. Dle posledních zpráv, které potvrdila krajská mluvčí Policie ČR Dana Čírtková, jsou závěry v pitevní zprávě natolik závažné, že lze mluvit o možnosti cizího zavinění.

Podle informací se dítě udusilo v děloze. Proč lékaři poslali pacientku domů s tím, že je vše naprosto v pořádku, zprávy chybí. Ředitel Nemocnice Třebíč Leoš Dostál odmítá jakékoli pochybení ze strany doktorů.

Stejně hovoří i primář Žižlavský. Rodičce z Moravských Budějovic bylo 38 let. Připadá nám i velmi necitlivé vzhledem k celé události hovořit o ní jako o obstarožní matce, jak se nám od zdrojů z nemocnice dostalo. Lékaři mají jistě práce nad hlavu a v téhle situaci jistě zažívají nepříjemné pocity. Nicméně trochu taktu a citu by nezaškodilo. Další kroky Policie a Krajského úřadu pro vás budeme sledovat.

Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 14 Únor 2011 10:05