Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Otevřený dopis Haně Štěpničkové
Otevřený dopis Haně Štěpničkové PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Prosinec 2010 06:20

Před časem jsme uveřejnili zprávu o tom, že jedna z pracovnic Městského kulturního střediska v Třebíči uvažuje o trestním oznámení na zastupitele Daneše Burketa (Pro Třebíč). Od té doby uplynul již nějaký čas. Včera přišel do redakční pošty otevřený dopis, určený bývalé ředitelce MKS Haně Štěpničkové (ODS). Obsahuje celou řadu závažných skutečností. Tak závažných, že se jeho obsahem bude jistě zabývat současné vedení města. Aktuálnost dopisu ještě umocňuje skutečnost, že rada města vyhlásila výběrové řízení na obsazení postu ředitele této své příspěvkové organizace. Podle podmínek, které musí splnit uchazeči, je pravděpodobné, že může uspět bývalá ředitelka Jaromíra Hanáčková. Naopak kandidatura Hany Štěpničkové je zřejmě vyloučena. Podle Burketova dopisu nesplňuje požadavek negativního lustračního osvědčení.Nyní tedy Burketův dopis v nezkráceném znění.


Ahoj Hanko,
když jsme se minulý týden potkali, sklopila jsi oči a předstírala, že mě nevidíš. Je pochopitelné, že po tom, co jsi mi udělala, tě tíží svědomí. Lidsky tvoje selhání chápu, protože pro nikoho není příjemné, když přijde o práci, ale nechápu, proč se mě snažíš označit za viníka svého odvolání a ubližuješ mně i mým blízkým. Smutné je, že jsi ke svému plánu zneužila Petru Dolíhalovou, která, zřejmě z nesmírné oddanosti k tobě, přistoupila na tuto nevkusnou hru a nezávidím ji svědomí, které ji teď jistě tíží.
Oba dobře víme, že s tvým působením v čele Městského kulturního střediska bylo spojeno mnoho problémů. Pracovala jsi nekoncepčně, kultura stagnovala, turistický ruch upadal. Za tvého působení odešlo několik schopných lidí, zatímco neschopní, kteří ti pochlebovali byli protěžováni před ostatními. Ti, kteří si dovolili s tebou diskutovat, se stávali obětí šikany a nebránili se jen proto, že měli strach z výpovědi. Do práce jsi chodila podle nálady a často nikdo z tvých podřízených nevěděl, jestli přijdeš či nikoliv. I v hospodaření MKS by se našlo mnoho otazníků – proč dostávaly některé politické strany slevy na pronájmy sálů? Proč jsi rozdávala vstupenky na představení svým přátelům a známým? Proč jsi z prostředků MKS hradila své soukromé obědy a večeře? Podobných otázek bychom si mohli položit mnoho. Nechápu proto, proč se nezamyslíš nad skutečnými důvody svého odvolání a snažíš se vinu házet na někoho jiného.
Když před lety přinesl tisk zprávy o tom, že jsi byla evidována jako spolupracovník Státní bezpečnosti, nevěnoval jsem tomu pozornost, protože se nerad přehrabuji v minulosti. Nyní jsem se ale mohl na vlastní kůži přesvědčit, že ti jsou estébácké praktiky vlastní. Pomluvy, které o mně po Třebíči šíříš jsou lživé a nechutné. Dobře víš, že jsem nikdy Petře Dolíhalové nijak nevyhrožoval a ani se o ní nijak vulgárně nevyjadřoval. Ke svým pomluvám nemáš a ani nemůžeš mít žádné důkazy. Smutné je, že ti uvěřila některá média, což mě v očích veřejnosti značně poškodilo. Pokud to bylo tvým cílem, můžeš být spokojená. Pokud by tvoje pomluvy poškodily jen mě, mávnul bych nad tím rukou, ale nedomyslela jsi bohužel další souvislosti. Neublížila jsi jenom mně, ale celé mojí rodině. Několik dní po tom, co média zveřejnila tvoje pomluvy, přišel můj malý syn domů s pláčem. Když jsem se ho zeptal, co se děje, odvětil mi, že se mu spolužáci posmívali, že má otce násilníka. A to už je pro mě velký problém.
Nechám na tvém svědomí, jak se vyrovnáš s tím, že na tvoje lži a pomluvy doplácím nejen já, ale i moji blízcí, kteří se nemohou bránit. Pokud jsi dokázala spolupracovat se Státní bezpečností, tak zřejmě žádné svědomí nemáš, pokud přece jen ano, chtěl bych tě poprosit, aby jsi věci uvedla na pravou míru a mně i mojí rodině se omluvila.

 

 

Přeji tobě i všem tvým blízkým hezké a pohodové vánoce

Daneš

 

 

 

 

Aktualizováno Úterý, 21 Prosinec 2010 16:16