Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Policie šetří skandál na Slavnosti růžových vín
Policie šetří skandál na Slavnosti růžových vín PDF Tisk Email
Úterý, 20 Červen 2023 10:49

Na základě zveřejněných informací  a videa na sociálních sítích a na základě článků zveřejněných ve sdělovacích prostředích, které se týkají vystoupení burlesky na akci Slavnosti vín v Třebíči, se případem začali zabývat třebíčští policisté. Šetření je na samém počátku, o jeho výsledku vás budeme informovat.

Dana Čírtková

Pozn. red. Partnery Slavnosti růžových vín bylo Město Třebíč, Městské kulturní středisko, Český rozhlas Vysočina a další. Za vstupné 150 Kč si na své přišlo především pánstké obecenstvo. Pro předškolní děti to však byl jistě šok, jak ukazuje video, kolující po sociálních sítích.

Město Třebíč vydalo toto tiskové prohlášení:

Tiskové prohlášení k 9. ročníku Slavností růžového vína Oblíbené Slavnosti růžového vína mají v Třebíči už devítiletou tradici. Letošní slavnosti, které se konaly v sobotu 17. června, se bohužel tradičnímu programu vymykají. Ačkoli pořadatel slavností výslovně uvedl, že je program i pro nejmenší, už v odpoledních hodinách vystupovala na podiu před dětským publikem téměř nahá burleska.

Pořadatelem slavností je společnost Night robots s.r.o. z Pocoucova. Město Třebíč nebylo pořadatelem akce a od nevhodného programu se distancuje. Vyzývá pořadatele, aby se veřejně za tento exces omluvil. Radnice považuje zařazení vystoupení burlesky do odpoledního programu, který byl určen i pro děti, za pobuřující a krajně nevhodné.

 

Město každoročně podporuje konání kulturních a společenských akcí i ze svého rozpočtu, včetně mezi lidmi oblíbených Slavností růžového vína. Na letošní ročník těchto slavností přispělo z rozpočtu částkou 60 tisíc korun, kterou nyní bude od pořadatele vymáhat zpět, kvůli porušení etiky a morálky při slavnostech.

Aktualizováno Úterý, 20 Červen 2023 11:11