Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Kauzy Bude Daneš Burket trestně stíhán?
Bude Daneš Burket trestně stíhán? PDF Tisk Email
Úterý, 30 Listopad 2010 09:05

Zastupitel města Třebíče Daneš Burket (Pro Třebíč) se může dostat do hledáčku Policie ČR. Hrozí mu totiž nebezpečí, že bude trestně stíhán pro skutky, kterých se měl dopustit vůči vedoucí informačních center Městského kulturního střediska Petře Dohlídalové, která údajně zvažuje podat trestní oznámení. Jak k této kauze došlo?

Daneš Burket byl zvolen radním za ODS na počátku minulého volebního období. Využil svého vlivu a „zařídil“ slušné pracovní místo své manželce na Městském kulturním středisku, jehož zřizovatelem je město Třebíč. Jenomže po dvou letech se situace diametrálně změnila. Daneš Burket se rozešel s koalicí a následně vystoupil z ODS. Tehdejší ředitelka MKS Hana Štěpničková naopak do ODS vstoupila. A chtěla se zavděčit. Když byl Daneš Burket  znovu zvolen do zastupitelstva a díky jeho hlasu byla ODS vykázána do opozice, situace se pro paní Burketovou výrazně zhoršila. „Hana Štěpničková jí chtěla propustit, už měla připravenou výpověď,“ prozradil Daneš Burket. „Jenomže to už nestihla, byla sama odvolána,“ dodal.

Nyní chodí Hana Štěpničková po Třebíči a ukazuje zájemcům dva maily, které poslal Daneš Burket pracovnici MKS Petře Dolíhalové. „Ty maily se týkají úplně jiné věci a se sporem s paní Štěpničkovou nemají souvislost. Jednalo se o povolení vstupu do baziliky pro zahraniční delegaci, Petra Dohlídalová mi nebyla schopna říci, kdo má v kompetenci vstup povolit. Jsou to normální polosoukromé maily, bohužel redaktorka MF Dnes z nich vybrala jediné slovo (svině – pozn. red.). Škoda že paní redaktorka Šimová maily, které má od Hany Štěpničkové, nezveřejnila. Čtenáři by viděli, že to není žádná kauza. Nevím, jaké měla paní redaktorka Šimová z Jihlavy zadání. Ale tenhle článek se jí moc nepovedl. Myslím, že se paní Dohlídalová o této „kauze“ dozvěděla až z novin,“ vysvětluje Burket.

Je jasné, že zhrzená bývalá vedoucí třebíčské kultury hledá viníka svého propuštění. O jejím odvolání nebylo po volbách sporu. Pavel Heřman se netajil tím, že nejprve půjde Milan Krčmář, hned po něm Bedřich Mozor a pak je na řadě Hana Štěpničková. Sled událostí se tak jen malinko pozměnil.

Je nad slunce jasné, že teplou židli bude muset opustit celá řada nehodných úředníků. A tak se možná dočkáme dalších odhalení.

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 15 Prosinec 2010 08:07