Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Hospodářství XVIII. veletrh vzdělávání DIDACTA 2013
XVIII. veletrh vzdělávání DIDACTA 2013 PDF Tisk Email
Středa, 16 Říjen 2013 16:09

Ve čtvrtek 17. října startuje v Třebíči 18. ročník vzdělávacího veletrhu Didacta 2013. Letos se opět uskuteční v prostorách Střední průmyslové školy v Třebíči. „Cílem tohoto veletrhu je podat rodičovské, školské a podnikatelské veřejnosti ucelený přehled o nabídkách vzdělávacích aktivit škol a školských zařízení. Tuto nabídku pak propojit s možností uplatnění v praxi,“ vysvětluje Simona Kocmánková, koordinátorka veletrhu.

Žáci základních škol budou mít po celý den možnost procházet stánky jednotlivých škol či se podívat na doprovodný program. A že bude z čeho vybírat. Letos se do Třebíče sjede více jak 50 zástupců středních škol se svými nabídkami.

Mezi vystavovateli nebude chybět ani Skupina ČEZ, jež tento veletrh dlouhodobě podporuje. Mimo jiné zde představí svoji novou soutěž - Vím proč!

Ta je určena právě žákům základních a středních škol. „K praktické fyzice se snažíme přivést už školáky. Nejčastěji pro ně připravujeme soutěže vedoucí k vlastní aktivitě. Připravit a natočit určitý fyzikální jev vyžaduje víc energie než klikání u počítače. Naším cílem je v mladých lidech tuto energii rozvíjet a ukázat, že fyzika je zábava,“ říká Pavel Puff, manažer Útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

V doprovodném programu pak bude možno vidět kadeřnické vystoupení či barmanskou show Hotelové školy Třebíč nebo ukázky výcviku sebeobrany střední školy z Jihlavy. Chybět nebude ani oblíbená soutěž Co víš o Střední průmyslové škole Třebíč .

Jana Štefánková