Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Hospodářství Memorandum o spolupráci s kraji
Memorandum o spolupráci s kraji PDF Tisk Email
Sobota, 03 Srpen 2013 06:50

Včera podepsali Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, a ČEZ, a.s., JE Dukovany memorandum o spolupráci, které vymezuje budoucnost vztahu mezi Skupinou ČEZ a kraji, na jejichž území se Jaderná elektrárna Dukovany nachází, nebo zasahuje pásmem havarijního plánování.

Podpis memoranda byl stvrzen i symbolickým vysazením Lípy stříbrné a usazením pamětního kamene. Čtyři parádní rýče Fiskars byly signatáři memoranda věnovány Dennímu centru Barevný svět v Třebíči, které  pečuje o handicapované, s nimiž v projektu „I my rádi pracujeme“ obhospodařuje zámeckou zahradu. Vypěstované byliny, které jsou základem různých čajových směsí byly předány všem zúčastněným.

Regionální charakter slavnosti podtrhli při občerstvení hostů místní speciality.  ČEZ v regionu už 28 let vyrábí elektřinu a region generuje například skvělé potraviny.

Občerstvení  bylo zahájeno slavnostním nakrojením dortu EXCELSIOR z Dalešického cukrářství, který je certifikovanou regionální potravinou.

Lípa je českým národním symbolem, je také díky své vůni, půvabné koruně i vlídnému stínu považována za symbol ochrany, pomoci a lásky. Lidé odpradávna věřili, že dokáže odehnat zlé duchy a svou energií zbaví člověka chmurných myšlenek.

Tento druh lípy se dorůstá výšky 5 metrů, růst lípy bude symbolem rozvoje další spolupráce Jaderné elektrárny Dukovany a regionu. A protože se jedná o strom vytrvalý, měla by tímto aktem být stvrzena stejně pevná a stabilní spolupráce. Memorandum je toho slibným závdavkem.


Petr Spilka