Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Hospodářství Jaderná stáž jde do finále!
Jaderná stáž jde do finále! PDF Tisk Email
Pátek, 23 Září 2011 00:00

Odborná stáž Letní univerzita 2011 bude v pátek 23.9. slavnostně ukončena za přítomnosti významných hostů,  předsedkyně SÚJB Dany Drábové  a člena představenstva Skupiny ČEZ a ředitele diviza Výroba, Vladimíra Hlavinky

Po 2 týdny se v Jaderné elektrárně Dukovany seznamovalo 32 studentů technických vysokých škol s provozem jaderného zařízení. Závěrečný den pak ověří jejich nabyté znalosti a bude vyhlášen vítěz testu „Král Letní univerzity.“ Třešničkou na dortu celé stáže je pak setkání a beseda s předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou a prezentace ředitele divize výroba Skupiny ČEZ Vladimíra Hlavinky. Významné hosty slavnostního ukončení Letní univerzity doplní děkani a rektoři partnerských vysokých škol, kteří se již pravidelně této výjimečné stáže účastní.

 

Během 2 týdnů přednášek a exkurzí si měli možnost studenti doplnit nejen své teoretické znalosti ze školy, ale také získat praktický obrázek o fungování a provozu energetické firmy. Mnohé z nich tato zkušenost inspirovala i pro budoucí profesní cestu. „Letní univerzita pro mě byla skvělým zážitkem a všem bych ji doporučil. Energetika mě zajímá a rád bych v tomto oboru v budoucnosti i pracoval“ svěřil se se svými dojmy jeden z účastníků stáže. Ten jen potvrzuje fakt, že mladí technici o energetiku mají zájem a 30 – 50 % účastníků stáže se stane zaměstnanci Skupiny ČEZ.

 

Linda Štraubová

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2011 09:37