Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Hospodářství Memorandum o spolupráci města a HK
Memorandum o spolupráci města a HK PDF Tisk Email
Pátek, 18 Březen 2011 08:51

Na svém úterním jednání schválila rada města Třebíče smlouvu o spolupráci mezi městem a Hospodářskou komorou okresu. Starosta Pavel Heřman (HZNR!) uvítal uzavření smlouvy, o kterou usilovala hospodářská komora dvě volební období. Upřesnil, že se jedná spíše o proklamaci, která žádnou ze smluvních stran přímo k ničemu nezavazuje. „To dokládá i krátká výpovědní lhůta, která je deset dnů,“ vysvětlil.

 

Prvním výrazem spolupráce bylo společné uspořádání městského plesu. Hospodářská komora také nominovala své zástupce do komisí rady kraje. Memorandum předpokládá i možnost účastí zástupců komory ve výběrových komisích veřejných zakázek, i když na toto téma se Heřman vyjádřil přinejmenším rezervovaně.

„Jsem šťastný, že se konečně podařilo uzavřít s Třebíčí smlouvu, kterou máme již řadu let s ostatními městy okresu,“ vyjádřil svůj názor předseda představenstva Hospodářské komory okresu Třebíč František Joura

Bývalé vedení radnice se podepsání dohody bránilo. Vadilo mu, že v představenstvu komory jsou lidé, se kterými vedení města nesouhlasí a nejraději by je vyloučilo z veřejného života. Tato bariéra po komunálních volbách padla. Smlouva může být počátkem oboustranně výhodné spolupráce.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 29 Březen 2011 06:31