Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Hospodářství COLAS CZ zřejmě na Třebíčsku končí
COLAS CZ zřejmě na Třebíčsku končí PDF Tisk Email
Úterý, 08 Únor 2011 14:48

K poslednímu lednu bylo na okrese Třebíč 8.525 lidí, kteří se ucházejí o práci. To představuje 14,1%. Oproti prosinci se počet nezaměstnaných zvýšil o tři desetiny procenta. Oproti konci ledna minulého roku však jen o dvě desetiny. Počet volných míst je ovšem velmi nízký. Pouhých160! Jednoduchými počty dojdeme k fatálnímu zjištění, že o jedno pracovní místo se uchází 54 obyvatel bez práce.

Nejvíce lidí na úřad práce přišlo z firmy COLAS CZ, celkem 49. Protože ještě loni měla firma něco přes 60 zaměstnanců, znamená tento vývoj prakticky zánik na Třebíčsku. Také firma Pozemní stavby Třebíč, která se mezi podniky s nejvyšším počtem propuštěných umístila na druhém místě, má o 8 pracovníků méně. Krize ve stavebnictví se tedy zřejmě dále prohlubuje.

 

S podnikáním skončilo celkem 160 samostatně výdělečně činných osob, což není příliš mnoho. Z Nemocnice Třebíč se evidovali na Úřadu práce pouze 4 pracovníci. Uvidíme, kolik se jich objeví v březnu, až začne vrcholit akce lékařů Děkujeme odcházíme. Ve statistikách se však neobjeví, protože doktoři sami podali výpověď a nebudou mít nárok na podporu.

František Ryneš    

Aktualizováno Pondělí, 14 Únor 2011 09:58