Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Z redakční pošty Dopisy čtenářů Výběrčí místo v Třebíči

Reklama

Výběrčí místo v Třebíči PDF Tisk Email
Středa, 31 Leden 2024 09:33
Přátelé, obyvatelé Třebíče.
Ač nejsem příznivcem porušování pravidel silničního provozu, tak současné nejsem příznivcem policejní buzerace v případě, kdy mírné porušení pravidel nikomu vlastně neškodí.
To slovo používám záměrně, protože přesně vystihuje situaci u železniční stanice, kterou vídám opakovaně a s tim slovem se tu ještě párkrát setkáte. Když vezete někoho na vlak, nebo pro nej jedete k vlaku, prakticky nemáte kde zastavit. Parkovištátko před nádražní budovou plné a chybí jakékoliv K+R parkoviště, což považuji za velkou chybu. Jediné místo, kde pak můžete zastavit a někoho vykopnout je bud zastávka autobusu, v zákazu, a nebo parkoviště pro "vozičkáře", které je věčně prázdné a když ne, okupují ho taxíky, nebo auta jejichž řidiči na někoho čekají. Takže vidíte místo, šup tam, pusinku, otevřít kufr.... a to už na vám na okénko klepe příslušník Policie ČR, jinak též obyvatel Třebíče, který by bez uniformy v dané situaci dost možná udělal totéž co běžný řidič, vas hned začne grilovat. Ale v té uniformě asi nemá ani jinou možnost, nez vam dát pokutu protože přece musí, když to vidí. Navic je to snadný příjem do policejní pokladny. Po novu je totiž za tohle tučná pokuta jak na miste, tak v případném správním řízení. Na místě to je tuším za 2 až 3 tisíce. Ten policajt vidí, ze nemáte kde jinde zastavit ale s chutí vám tu pokutu napálí a zkazí den (jak říkám, treba ma v autě kameru a nema jinou možnost, protože pak by ta buzerace sla z vyšších mist směrem k němu, proč nepokutuje přestupek). Ovšem s touto pokutovou taxou, to už to děcko můžete dovézt až na intr a pokud nestuduje v anglii, vyjde cesta levnějinežta pokuta.
A to je ta buzerace. Víte, kdyby ti řidiči blokovali nějakého invalidu, nebo měli kde jinde zastavit a nezastavili tam, nepíšu tohle. Ale tohle ten případ není.
Kdyby vás napadlo, že jsem ten naštvaný řidič, pak nejsem, ale dnes a denně vidím z první ruky kyselé obličeje za volantem i nechápave pohledy "co komu vadí na tom, ze tady zastavím, nepřekážím a hodím tchyni na vlak".
Takže za mě takový tip, čím zaměstnat nejen vedení města, je zatlačit na radnici a odbor dopravy, aby před železniční stanicí vzniklo K+R parkoviště, což si myslím podpoří 9 z 10 obyvatel Třebíče a 10 z 10 řidičů. Nenechte se buzerovat, ale asi tam ani nezastavujte, dokud nedonutíte odbor dopravy města Třebíče k úpravě dopravního značení.
Apeleš Fesoj