Nejlepší kuchař ve společném stravování je Centrální jídelna Tisk
Zprávy
Sobota, 17 Listopad 2018 17:04

Soutěž o nejlepšího kuchaře ve společném stravování vyhlásila Asociace kuchařů a cukrářů ČR. V letošním ročníku se soutěžilo ve dvou kategoriích: nejchutnější svačinky v MŠ a nejchutnější hlavní pokrm v ZŠ. Korespondenční kolo proběhlo už v říjnu. Odborná porota následně vybrala deset dvoučlenných týmů z každé kategorie.

Samotná soutěž probíhala v Makro akademii v Praze 10. listopadu. Kuchaři zde vařili menu, se kterým se do soutěže přihlásili. Ve dvanáctičlenné porotě zasedli přední kuchaři naší republiky, nutriční terapeuti, děti ze škol a herečka Markéta Hrubešová, která je tváří soutěže školních jídelen už několik let. Hodnocena byla celková vyváženost, nutriční složení a vhodnost pokrmu pro danou kategorii.

„Náš soutěžní pokrm – Drůbeží závitek se špenátem, karotková rýže a salát z trhaných listů zaujal porotu svojí jednoduchostí i chutí. Mezi nejlepší školní jídelny jsme se probojovali již po čtvrté. Tentokrát jsme stanuli na pomyslném stupni vítězů a do Třebíče přivezli pohár a diplom za 1. místo,“ uvedla Drahomíra Trnčíková, ředitelka Centrální školní jídelny v Třebíči.

„Potvrdilo se, že stravování ve školních jídelnách je na vysoké úrovni a pracovníci těchto zařízení umí připravit stravu nejen kvalitní, ale i chutnou a atraktivní pro žáky. Všem kuchařkám a kuchařům, kteří se snaží poskytovat strávníkům kvalitní stravu, patří můj dík,“ doplnila Trnčíková.

Irini Martakidisová