Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Sestěhování ZUŠ se odkládá
Sestěhování ZUŠ se odkládá PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Červenec 2012 00:00

Údajným důvodem sloučení obou základních uměleckých škol byla úspora provozních nákladů. Obě školy, ZUŠ Resonance a ZUŠ Fórum se do roka měly sestěhovat pod jednu střechu, do budovy Fórum. Termín – do konce letošního roku. Jenomže s blížícím se termínem je stále více jasné, že k tomu letos nedojde. Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) to komentoval slovy: „Pan ředitel Suchánek mi představil svou vizi. Jeho koncepci dalšího fungování rada města respektuje. Z provozních důvodů bude ještě příští rok ZUŠ v obou budovách, pak již jen ve Fóru,“ sdělil Pacal.

Sloučení obou bývalých škol si vyžádá stavební úpravy ve výši 600 tisíc korun. Zdá se, že město nechce tuto sumu uvolnit.

 

Základní umělecká škola má 1 350 žáků. Školné je průměrně 200 korun za měsíc. Ročně tedy na školném vybere téměř 3 milióny korun. Nyní na mzdy pedagogům přispívá stát. Stále silněji se proslýchá, že by se to v blízkém budoucnu mělo změnit. Platy pak by měl v plném rozsahu hradit provozovatel, v tomto případě město Třebíč. Nebude-li chtít mzdy dotovat, bude nutno razantně zvýšit školné.

František Ryneš