Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. února
Stíny 17. února PDF Tisk Email
Středa, 17 Únor 2021 07:37

Žena měla přes tři promile alkoholu

V pondělí 15. února přijali policisté po desáté hodině večer oznámení, které se týkalo fyzického napadení v domě v Moravských Budějovicích. V bytě došlo k rozepři mezi partnery, přičemž agresivnější žena byla značně opilá. Policisté jí při dechové zkoušce naměřili hodnotu 3,15 promile alkoholu. Pod vlivem alkoholu byl také muž, u něho se hodnota pohybovala kolem půl promile alkoholu v dechu. Ke zranění při napadání nedošlo. Policisté devětadvacetiletou ženu zajistili a odvezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Řidič je podezřelý z přestupků

V pondělí 15. února odhalili policisté v Moravských Budějovicích řidiče, u kterého ukázal provedený test přítomnost drog.

Před desátou hodinou večer jel muž s vozidlem Škoda Felicia po ulici Jemnická, kde ho zastavila hlídka. Policisté provedli kontrolu. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl u šestadvacetiletého řidiče pozitivní na amfetamin, dechová zkouška u něho byla negativní. Požití drog muž přiznal, lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit. Policisté řidiči další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

 

 

Hledaného muže policisté vypátrali

Policisté vypátrali muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Sedmapadesátiletého muže nalezli v pondělí 15. února po šesté hodině večer v obci na Náměšťsku. Muže policisté zkontrolovali a zjistili, že na něho byl vloni na podzim vydán soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté muže zadrželi a následně ho eskortovali do brněnské věznice.

 

Řidič byl opilý

V pondělí 15. února jel po deváté hodině večer v Jemnici po ulici Palackého řidič automobilu VW Polo. Policisté vozidlo zastavili a provedli kontrolu. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,5 promile alkoholu a obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté pětačtyřicetiletému muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 23 Únor 2021 07:19